Naar homepage
3FM nieuws

Vergeet 'Get Out', hier is 'Us' (inclusief dikke soundtrack)

  1. Nieuwschevron right
  2. Vergeet 'Get Out', hier is 'Us' (inclusief dikke soundtrack)

Je kent regisseur Jordan Peele misschien nog van de kaskraker 'Get Out', maar hij heeft een nieuw project! In de trailer van de nieuwe satirische horror Us hoor je ook nog eens een klassieker in een nieuw jasje: 'I Got 5 On It'.

Us

De nieuwe film gaat over de familie Wilson die een weekendje naar het strand gaat, maar tijdens de autorit merkt moeder Adalaide (gespeeld door Lupita Nyong'o) dat ze de bestemming toch niet zo'n fijne plek vind. Als ze haar man probeert te overtuigen weg te gaan, is het al te laat en krijgen ze bezoek van vier ongewilde gasten. Het enge: ze lijken perfect op de Wilsons zelf. Kijk de trailer hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dope tracks van vroeger

Het eerste dat je hoort tijdens de trailer is de fabuleuze soundtrack en die ga je niet meer uit je kop krijgen. Het gaat om de classic 'I Got 5 On It' van het hiphop-duo Luniz en Michael Marshall, die qua sound veel weg heeft rappers als 2Pac en MC Hammer (ja, die van 'Can't Touch This').

Volgens de regisseur was deze track een makkelijke keuze, de film speelt zich namelijk af in hetzelfde gebied als waar de track geboren is. "It's a Bay Area hiphop classic and I wanted to explore this very relatable journey of being a parent and maybe some of the songs you listened back in the day aren't suitable for your kids."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dubbele laag

Maar regisseur Jordan Peele wil er nog meer dingen duidelijk maken met de soundtrack: "I love songs that have a great feeling but also have a haunting element to them and I feel like the beat in that song has this inherent cryptic energy." Daarbij geeft hij ook aan dat diezelfde track hem doet denken aan de soundtrack van de horrorklassieker A Nightmare on Elm Street.

Meer weten?

Lees dan hier de hele recensie door NPO3!

Ster advertentie
Ster advertentie