3FM nieuws

Aerosmith's Steven Tyler komt met solo-album

  1. Nieuwschevron right
  2. Aerosmith's Steven Tyler komt met solo-album

Aerosmith-zanger Steven Tyler maakte via een Q&A op Twitter bekend dat hij waarschijnlijk in 2015 met een solo-album komt.

Steven Tyler, zanger van de Amerikaanse rockgroep Aerosmith, komt waarschijnlijk in 2015 met een solo-album. Dat maakte hij via een video-interview op Twitter bekend. Hij duikt begin volgend jaar de studio in om te werken aan nieuw materiaal.

Op zoek naar een goud klompje

Tyler kondigde vorig jaar al aan dat hij begin 2014 met een solo-album zou komen, maar zijn kieskeurigheid zorgt ervoor dat het album vertraging oploopt. Begin volgend jaar gaat hij weer aan de slag, vertelt hij in de video: "Van januari tot en met april ga ik naar Nashville om te schrijven. Een nieuw album maken is net als goud zoeken. Je krijgt zoveel zand en rotzooi totdat je een goud klompje vindt en daarmee aan de slag gaat."

Experimenteren met country muziek

Steven is ook aan het experimenteren met country muziek. In het interview zegt hij: "Ik ben opgegroeid met The Everly Brothers en ergens hou ik heel erg van country. Ik weet niet zeker wat voor country dat is. Iedereen kent The Everly Brothers wel - hun type melodieën zijn gewoon erg goed. Eerder vertelde de zanger dat Aerosmith-fans zich geen zorgen hoeven te maken dat de band stopt of een pauze neemt. Steven werkt aan zijn solo-album en blijft tegelijkertijd gewoon doorgaan met Aerosmith.

Ster advertentie
Ster advertentie