3FM nieuws

Niks te lezen? Check deze muzikale leestips van onze dj's

  1. Nieuwschevron right
  2. Niks te lezen? Check deze muzikale leestips van onze dj's

Het is Boekenweek dus dat betekent lezen, lezen, lezen! Heb jij nog niks te lezen? Hier een aantal muzikale leestips van onze 3FM-djs.

Jorien: John Seabrook - The Song Machine

"Met songmachine bedoelen ze in dit boek de producers die als geoliede machine hit na hit maken. Het boek vertelt de verhalen van de mensen die je niet kent achter de liedjes die we allemaal kennen. Bijvoorbeeld Max Martin die gigantisch veel hits heeft geschreven voor onder andere Britney Spears en Rihanna. Het is bijvoorbeeld heel leuk om te lezen dat hij ooit is gaan werken met Ace of Base, omdat het casettebandje van hun demo vast bleef zitten in zijn auto. Hij vond het helemaal niks en na een paar weken kon hij het niet meer aanhoren en besloot er wat aan te doen. Hij dook met ze de studio in en uiteindelijk werd dat zijn grote doorbraak. Superinteressant boek met leuke anekdotes!"

Angelique: Angie Martinez - My Voice

"'My Voice' is de autobiografie van Angie Martinez. Zij is radio-dj bij Hot97, het bekende radiostation in de VS, waar alle grote hiphopartiesten van de jaren 90 geinterviews wilden worden. Je leest hoe ze van jonge meid uitgroeid tot de stem van de hiphopscene. Toen ik het las maakte ik ook al radio en kon naast dat we bijna dezelfde naam hebben heel veel herkennen. Je krijgt een inkijkje in de radio en de hiphop van de jaren '90. Zeker een aanrader voor alle hiphopliefhebbers!"

Frank: Rachel Joyce - De Platenzaak

"De Platenzaak is een boek waar de liefde voor muziek heel goed naar voren komt. Het gaat over een platenzaak waarvan de eigenaar toevallig ook Frank heet. Klanten komen binnen daar binnen met de vraag: "Frank, Ik voel me niet zo goed. Wat moet ik luisteren?" Hij kiest een onverwachte muziek uit en je leest hoe die muziek mensen kan opfleuren. Dus het gaat echt over de liefde voor muziek, vinyl en ouderwetse platenzaakjes. En er zit ook nog een ander liefdesverhaal in, dus dat is voor de lezer een win/win situatie."

Ster advertentie
Ster advertentie