3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de band De Boswachters?

foto: X - @deboswachtersfoto: X - @deboswachters
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de band De Boswachters?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de band De Boswachters? In de jaren ’90 scoorde de band een grote hit met 'Het Bananenlied'. Hans Hulsebos laat ons weten of de bananen voor eens en altijd zijn uitverkocht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuwe bananen

Hans Hulsebos laat er geen gras over groeien en geeft ons meteen een primeur om te delen. "We gaan weer dezelfde plaat een hit maken, 25 jaar later." We hebben het met meer oude hits zien gebeuren, zoals 'Twee Motten'. Het medium dat voor zo'n succes kan zorgen, is natuurlijk TikTok. Hans gaat dit dan ook met behulp van een TikTok-actie 'Het Bananenlied' een nieuw leven geven. Het nummer wordt opnieuw opgenomen. Er komen zelfs allemaal nieuwe jonge gasten bij en dat is nodig volgens Hans. "Man, ik ben zestig. Dat houd ik alleen niet meer vol." Het project is momenteel nog bezig, dus een specifieke datum kan nog niet gegeven worden.

SMS-actie

We mogen Patrick Kicken, Giel Beelen en Edwin Evers onder andere bedanken de doorbraak van De Boswachters destijds. "Dat zijn de jongens die het vanaf het begin gepusht hebben." Maar ook zeker de fans mogen niet vergeten worden, doormiddel van een SMS-actie is het lied uitgegroeid tot een groot succes. Optreden in De Kuip is het allermooiste wat Hans heeft meegemaakt in die tijd. Daarnaast hebben ze ook opgetreden in Ahoy Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie