3FM nieuws

Kodaline wint Public Choice Award

  1. Nieuwschevron right
  2. Kodaline wint Public Choice Award

De 'winnaar van de winnaars'. Zo mag Kodaline genoemd worden. De Ierse band werd tijdens de EBBA Awards verkozen tot grote winnaar.

Eurosonic Noorderslag is begonnen. Groningen staat vier dagen lang volledig in teken van de Goede Muziek. De kick off van het festival was de EBBA Award Show. Grote winnaar daarvan is Kodaline.

Wat zijn de EBBA Awards?

De European Border Breakers Awards worden door de Europese Commissie uitgereikt aan tien Europese artiesten die succesvol zijn in het doorbreken van grenzen met hun eerste Europese release. De winnaars van de European Border Breakers Awards (EBBA Awards) 2014 werden woensdagavond in het zonnetje gezet tijdens Eurosonic Noorderslag. De EBBA Awards worden gegeven aan Europese acts die met hun debuutalbum over de grens succesvol zijn.

Kodaline wint Public Choice Award

De grootste winnaar van de avond was Kodaline, de act die werd verkozen tot 'winnaar van de winnaars'. De Ierse groep, die een optreden gaf bij de show, staat aan het begin van een wereldtour (via Nederland, Zwitserland, Duitsland, Canada, USA, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Australië), dit in navolging van hun succesvolle debutalbum 'In A Perfect World'.

Alle EBBA Award winnaars op een rij

De EBBA Award winnaars van 2014 zijn: Ásgeir, Disclosure, Nico & Vinz, GuGabriel, Icona Pop, Jacco Gardner, Kodaline, Lukas Graham, Woodkid and Zedd.

3FM is op Eurosonic Noorderslag. Mis niks.

Ster advertentie
Ster advertentie