3FM nieuws

Pinkpop is (waarschijnlijk) nooit meer tijdens Pinksteren

  1. Nieuwschevron right
  2. Pinkpop is (waarschijnlijk) nooit meer tijdens Pinksteren

Pinkpop is pop op Pinksteren, toch? Nou mooi niet! De komende jaren zullen we de Pinksterdagen zonder het Limburgse festival moeten doorkomen. Festivaldirecteur Jan Smeets onthulde tijdens de perspresentatie in Amsterdam dat het bijna onmogelijk is geworden het festival te organiseren tijdens de feestdagen.

Dat komt doordat het muzikale aanbod steeds minder groot is tijdens die periode.Tegen het Parool zegt Smeets: "Te veel groepen blijven in de VS met Pinksteren. De leden van grote bands hebben tegenwoordig allemaal kinderen en vinden dit weekend een uitgelezen kans om met het gezin door te brengen.'' Dit jaar resulteerde dat in een aantal tegenvallers voor het festival.

Eminem, Coldplay en Ed Sheeran

De geruchten voor de vijftigste editie van Pinkpop gingen al vroeg de rondte. Zo zou het festival speciaal voor het jubileum dit jaar vier dagen duren en zouden er andere namen op de line-up staan dan die er nu op staan. In gesprek met Festileaks vertelt de hoofdboeker van Mojo concerts (en dus ook Pinkpop) dat het allemaal helaas niet door kon gaan vanwege de data van het festival: "We hadden heel lang Eminem staan als headliner voor de zondag van de vijftigste editie. Hij zou op tour gaan door Europa met acht à twaalf shows. Toen kregen we pas half december te horen dat hij toch niet naar Europa komt."

Het betekende een groot probleem voor het festival, want normaal liggen de headliners al een jaar voor het festival plaatsvindt vast. Het festival zocht tevergeefs nog contact met Coldplay en Ed Sheeran maar ook die gesprekken strandde.

Pinkpop 2019

Gelukkig is het Pinkpop wel gelukt om weer een dijk van een affiche te maken met o.a: Mumford & Sons,The 1975, The Kooks, SAN HOLO en Miles Kane. Natuurlijk is 3FM in juni in Landgraaf te vinden om verslag te doen van de 50e editie van Pinkpop! Kun je nou echt niet wachten? Check dan 3FM Now Playing-lijst op Spotify om je voor te bereiden met de nieuwste tracks van onder meer Kraantje Pappie, Bastille en Yungblud. En check gelijk ook even deze Pinkpop-artikelen:

- Dit is de complete line-up van Pinkpop 2019

- Tenacious D schrijft naam van Pinkpop compleet verkeerd

- Franks festivalverslag van Pinkpop

Ster advertentie
Ster advertentie