3FM nieuws

Tributewebsite ter ere van 20 jaar Nevermind

  1. Nieuwschevron right
  2. Tributewebsite ter ere van 20 jaar Nevermind

Het album Nevermind van Nirvana bestaat deze maand 20 jaar. Tijdens de 3FM 90s Request Week, komen er speciale heruitgaven van uit.

Op de nieuw in het leven geroepen website Nevermind20.com vind je alles over Nevermind van Nirvana, dat in september 1991 voor het eerst uitkwam. Het album betekende de doorbraak voor de grungeband van Kurt Cobain, Krist Novoselic en Dave Grohl.

Herinneringen aan Nirvana's Nevermind

Er staat heel veel informatie en extra’s over het album op de site, zoals het verhaal achter de opnames en meerdere interviews met de band. Fans mogen ook bijdragen leveren, door herinneringen, foto’s video’s, tourposters etc. te delen.

Nevermind 'The Legacy'

Nevermind betekende niet alleen de doorbraak voor Nirvana, het album is ook van grote invloed geweest op andere artiesten. Onder de noemer ‘The Legacy’ zijn heel veel quotes van deze artiesten op de site verzameld. Je vindt er verhalen o.a. van Alex Turner van Arctic Monkeys, Chris Cornell van Soundgarden, Eddie Vedder van Pearl Jam en Flea van de Red Hot Chili Peppers.

Heruitgaven Nevermind tijdens 90s Request

Vanaf vrijdag 16 september staat 3FM een dikke week geheel in het teken van de jaren '90. Vanaf die dag begint de 90s Request Week. Het is ook de week dat Nevermind opnieuw uitkomt. Er verschijnt een geremasterde versie, een Deluxe Edition en zelfs een Super Deluxe Edition.

>> Meer over de heruitgaven van Nevermind

>> Meer over de 90s Request Week

Ster advertentie
Ster advertentie