3FM nieuws

Nieuwe album Madonna staat gepland voor 2015

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe album Madonna staat gepland voor 2015

Madonna werkt samen met producer Diplo aan de opvolger van haar album MDNA uit 2012.

Madonna's manager Guy Oseary bevestigde aan Billboard dat haar nieuwe album hoogstwaarschijnlijk in 2015 uitkomt. De Queen Of Pop werkt voor het album onder andere samen met producer Diplo. Daarover zei Guy: "Ze zit momenteel in de studio met Diplo en ze vermaakt zich erg goed."

Diplo's studiosessie met Madonna

Diplo liet in een eerder interview met Billboard al los dat hij al meerdere studiosessies met Madonna had gehad. Daar zijn zeker drie tracks uitgekomen die hij omschrijft als "amazing, smashes". De samenwerking gaat goed, aldus Diplo. Madonna staat open voor zijn ideeën.

'Bitch, I'm Madonna'

Diplo is de artiestennaam van Wesley Pentz. Hij schrijft en produceert niet alleen voor anderen maar brengt ook eigen werk uit onder de naam Major Lazer. Hij werkte eerder al met grote namen als Snoop Dogg, Rita Ora en Beyoncé.

In een interview met een Braziliaans blad (via NME) vertelde Diplo hoe hij met Madonna in contact is gekomen. Hij heeft haar leren kennen via haar kinderen en na die kennismaking nodigde ze hem uit voor een feestje. Uiteindelijk zijn ze samen nummers gaan schrijven. Een daarvan heet 'Bitch, I'm Madonna'.

Meestal voelt Diplo geen druk om hits te schrijven, maar met een artiest van het kaliber Madonna, is dat toch anders. "Ik wil mezelf nog verder pushen en mezelf overtreffen."

Madonna werkt o.a. met Avicii

Madonna bevestigde begin 2014 al dat ze was begonnen aan haar dertiende studioalbum. Diplo is niet de enige grote naam die meewerkt. Ze is in maart 2014 al de studio in geweest met Avicii en op haar Instagram hint ze op samenwerkingen met Toby Gad, MoZella, S1, Ariel Rechtshaid, Natalia Kills en Martin Kierszenbaum.

Ster advertentie
Ster advertentie