3FM nieuws

Start kaartverkoop Lowlands 2011 mogelijk nog dit jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Start kaartverkoop Lowlands 2011 mogelijk nog dit jaar

Lowlands start de kaartverkoop voor de editie van 2011 dit jaar nog als donderdag blijkt dat de prijs voor concert- en festivalkaarten echt met 13% verhoogd wordt.

Ook Lowlands is het niet eens met de plannen van het kabinet om de prijzen van (onder andere) festivalkaarten te verhogen. Mochten de plannen van het nieuwe kabinet ook echt doorgaan, dan start Lowlands dit jaar nog met de kaartverkoop voor de editie van 2011.

Oproep aan cultuurfans

Op de website van Lowlands wordt geschreven: "Waar de gemiddelde bezuinigingen 8% bedragen, wordt de Nederlandse kunst- en cultuursector met 20% wraakkorting gestraft. Om zekerheid te verschaffen over de definitieve kreupelheid van de cultuursector gaat bovendien de BTW op alle cultuurkaartjes van 6% naar 19%.

Clubshows in Paradiso, cabaret van Najib Amhali, musicals in het Circustheater, Frans Bauer in de feesttent in Zuidlaren, klassiek in het Concertgebouw en dans- en theaterstukken in het theatercircuit: 'Nobody gets out alive'."

Lowlands roept cultuurliefhebbers daarom op om vóór donderdag alle kamerleden te mailen tegen de BTW-verhoging. Op de website van Lowlands staat al een voorgeprepareerde brief klaar, met daarbij alle e-mailadressen van de kamerleden.

Ook Zwarte Cross en Loveland beginnen eerder met kaartverkoop

Lowlands is niet het enige festival dat zijn kaarten eerder in de voorverkoop zou laten. Ook Zwarte Cross en Loveland besloten onlangs eerder hun kaarten in de voorverkoop te gooien, om de plannen van het kabinet -dit jaar nog- te kunnen ontwijken.

>> Ga naar de website van Lowlands

Ster advertentie
Ster advertentie