3FM nieuws

De meest gekke redenen waarom artiesten hun show cancelden

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. De meest gekke redenen waarom artiesten hun show cancelden

Afgelopen week werd bekend dat ARCHITECTS niet komen spelen tijdens Jera On Air vanwege contractbreuk. Ze zouden niet groot genoeg op de poster staan en het festival zou de afspraken met de band niet nagekomen zijn. Is het een geldige reden of niet? En wat zijn de meest bizarre redenen waardoor artiesten niet kwamen opdagen?

Be right back, even een stadion huren

De grootste artiesten geven de gekste redenen op waarom ze niet kunnen optreden. Zo zou Kanye West zijn show in Seattle hebben afgezegd omdat hij bezig was met andere voorbereidingen. Voor iets heel belangrijks dan? De voorbereidingen waren voor zijn huwelijksaanzoek aan Kim Kardashian. Daarvoor huurde hij een heel stadion in San Francisco mét volledig orkest dat Kim's favo liedjes speelde. Volgens de crew zou het afzeggen niet om het huwelijksaanzoek gaan, maar vanwege logistieke voorbereidingen. Toch gaan de geruchten nog steeds rond.

Auw, auw, auw

Tijdens hun gezamenlijke tour in 2004 gingen R. Kelly en Jay Z niet graag door één deur. Na de show in New York werd de stekker uit de tour getrokken. R. Kelly zou zich zo gek gedragen dat iemand uit Jay's crew hem met pepperspray heeft bewerkt. Wat er precies is gebeurd weet niemand. Dat is omdat de beide sterren met een ander verhaal naar buiten treden. Kelly zegt nog steeds dat hij wel wilde optreden, maar werd tegengehouden door Jay Z. Die zegt weer dat Kelly een leugenaar is. Moet erg gezellig zijn geweest tijdens die tour... Jay Z is uiteindelijk doorgegaan met de tour met hulp van andere muzikanten-vrienden.

Overal poep

Kings of Leon was in 2010 bezig met de tour rondom hun succesalbum Only by the Night. Het album met o.a. 'Sex on Fire', 'Use Somebody' en 'Revelry'. Tijdens hun show in St. Louis in de V.S. stopten ze de show na drie nummers. De eerste twee nummers kreeg bassist Jared Followill al twee keer een bombardement van boven. De schuldigen? Een duivenkoppel bovenin het podium. De twee voorprogramma's van de band hadden net zoveel last van de vogels, maar gingen stug door. Toch gebeurde het een derde keer bij Jared waarbij de vogelpoep z'n wang schampte en gevaarlijk dicht bij z'n mond kwam. Hij gaf het door aan de rest en de band trok de stekker uit de show.

Lekker creatief

Tijdens een tour speelt een artiest vaker dezelfde setlist met dezelfde tracks. Over die opbouw is nagedacht en dus kun je tijdens een wereldtournee een nummer soms honderden keren op exact dezelfde manier spelen. Rapper Iggy Azalea was op zo'n grote tour tot ze een persbericht de wereld instuurde waarin ze aangaf de tour te stoppen. De reden: het sombere uitzicht dat ze nog talloze shows hetzelfde materiaal moest spelen en creatief gezien al op een ander punt zat. "I am a musician and creative person, I want to be able to play new stuff even though people just discovered this".

Meer, meer, meer!

Ook zo blij met gratis albums bij je nieuwe merchandise? Lees hier waarom ze die meegeven! Check anders ook even de 3FM Now Playing-playlist op Spotify!

Ster advertentie
Ster advertentie