3FM nieuws

Cabaretier Martijn Kardol lanceert slimme voetballiedjes

  1. Nieuwschevron right
  2. Cabaretier Martijn Kardol lanceert slimme voetballiedjes

Elke maandagochtend hoor je in Jouw Ochtendshow op 3FM een sportcolumn van cabaretier Martijn Kardol. Vandaag ging zijn column uiteraard over Feyenoord.

De club uit Rotterdam kon gisteren kampioen worden, maar werd met 3-0 afgemaakt door die andere club uit Rotterdam: Excelsior. De Feyenoord-spelers en -supporters verlieten het stadion met de staart tussen de beentjes, want alles stond al klaar voor het kampioensfeest. Máár er is nog hoop, als ze volgende week winnen zijn ze alsnog kampioen van Nederland. Inclusief feest op de Coolsingel. Nu schijnt het voor voetballers nogal moeilijk te zijn om zich tijdens een huldiging netjes te gedragen, en dáár wilde Martijn Kardol het vanochtend dan ook eventjes over hebben...

Tip: zing geen domme dingen

Oud-voetballer Ulrich van Gobbel behoorde tot de kampioensploeg van Feyenoord in 1999 en adviseert voetballers vooral geen domme dingen te zingen, want dat deed hij toen wel. Maar volgens Kardol vraag je de spelers dan nogal wat, want je zingt wat er op de tribune wordt gezongen en die liedjes zijn niet bijster intelligent.

"Zo zingen de fans van NAC: 'Breda, Breda, Breda-ha, Breda' en de Ajax-supporters 'Ja la la la la la la la ja la la'. Er zijn gewoon geen slimme voetballiedjes. Dus die moeten er komen. En die moet iemand schrijven. Dat moet een poëet zijn, een tekstdichter, een taalvirtuoos..."

Nou, je raadt het al. Martijn Kardol dook de studio in om een paar intelligente voetballiedjes op te nemen.

(check vanaf minuut 04:00)

Ster advertentie
Ster advertentie