3FM nieuws

Strandfeest Sunset Grooves loopt uit de hand

  1. Nieuwschevron right
  2. Strandfeest Sunset Grooves loopt uit de hand
De politie moest dit weekend ingrijpen bij een vechtpartij op het strandfeest Sunset Grooves. Hierbij werd geschoten en er viel één dode.
Zaterdagavond ontstond er een grote vechtpartij bij het strandfeest Sunset Grooves op het strand van Hoek van Holland. Toen de politie ingreep, keerden veel van de vechtende mensen zich tegen de mannen in donkerblauw. Dit werd uiteindelijk zo bedreigend dat de agenten hun geweren moesten gebruiken.

Slachtoffers

Er ontstond een enorme chaos, waarbij één 19-jarige jongen om het leven kwam. Dit kwam door een kogel, maar waar deze vandaan komt is niet duidelijk. Verder vielen er nog zes gewonden, drie daarvan moesten overnachten in het ziekenhuis.

Te druk

Volgens het OM ontstonden de rellen doordat er teveel mensen op het festival waren. Tussen deze ‘feestgangers’ zaten hooligans die geen zin hadden in een feestje, maar in iets heel anders... een vechtpartij bijvoorbeeld. De politie is met man en macht aan het onderzoeken wat er nou met wie gebeurd is.

Er duiken steeds meer filmpjes op van de rellen. Op YouTube kun je van verschillende kanten bekijken wat er allemaal gebeurde.

>> Bekijk een ooggetuigenverslag vanuit het publiek
>> Een overzicht van filmpjes van alle kanten
Ster advertentie
Ster advertentie