3FM nieuws

Het is goed nieuws dat Jamie Woon terug is met 'Sharpness'

  1. Nieuwschevron right
  2. Het is goed nieuws dat Jamie Woon terug is met 'Sharpness'

Yes! Jamie Woon schitterde vier jaar in afwezigheid, maar de man van de gladde beats is terug met zijn nieuwe single 'Sharpness'. Mocht je denken "Jamie who!?", wij leggen het even uit.

Door: Rick de Jong

In 2011 hoorde je ineens een vreemd, maar heel lekker liedje op 3FM: 'Night Air' van Jamie Woon. Het was een soort muzikale kameleon. Op een frisse lente-ochtend paste hij perfect bij de zonsopgang, op een warme BBQ-avond maakte hij de burgers net wat lekkerder en in de nacht bracht hij een lichtje in de duisternis. Smooth, hypnotiserend, gladjes, kabbelend en oh zo lekker.

Wie is Jamie Woon?

De track kwam dus van Jamie Woon: een Britse songwriter, zanger en producer uit de buurt van Londen. De saxofoon en gitaar hebben geen geheimen meer voor 'm, maar ook beatboxen en een loopmachine behoren allemaal tot dingen die hij feilloos onder de knie heeft. Hij komt uit een muzikaal nest (pa en ma en opa en oma zitten allemaal in 'het wereldje') en daarom komen de liedjes zo natuurlijk uit de muzikant in kwestie.

'Night Air'

Wij hoorden dus eigenlijk voor het eerst van hem door 'Night Air', maar in 2006 bracht hij al zijn eerste EP'tje uit. Hij kreeg voorzichtig wat airplay, maar internationaal gezien brak hij door met 'Night Air'. Later volgden nog singles 'Shoulda' en 'Lady Luck', maar die haalden het niet bij zijn huzarenstukje 'Night Air'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Even kort de diepte in. Skip even naar 3:34 in bovenstaand filmpje, want daar zit het vetste stukje van de track. In het kabbelende nummer, vlak na de brug, doet Jamie wat cools. Ineens komt er een koortje die zijn "hoo-hoo-hoo" kracht bij zet. Hij besloot om dat maar één keer in het hele liedje te doen! Als je dat durft, dan ben je echt een grote.

'Sharpness'

En nu is daar dus na vier jaar nieuw werk van Jamie Woon. Later dit jaar moet de opvolger van Mirrorwriting uit 2011 uitkomen en 'Sharpness' is daar het eerste voorproefje van. De plaat klinkt niet gigantisch vernieuwend, maar wel fris, funky, nieuw en niet als meer van hetzelfde. Over het album is verder nog niets bekend, maar dit liedje belooft veel goeds.

Mirrorwriting

In de tussentijd zul je het dus moeten doen met Mirrorwriting van vier jaar geleden. Of het nu een bloedhete nacht of frisse ochtend is, er nog een keertje naar luisteren is echt geen straf.

Ster advertentie
Ster advertentie