3FM nieuws

Please don't spoil the Endgame!

  1. Nieuwschevron right
  2. Please don't spoil the Endgame!

Het is vandaag natuurlijk een bijzondere dag... in het Marvel Cinematic Universe dan. Vandaag komt de film der films uit, Avengers: Endgame. Angelique is groot fan van Marvel en doet er alles aan om geen spoilers te krijgen.

Mocht je nou Avengers: Infinity War nog niet hebben gezien, stop dan met lezen. Want daar gaat het in dit stuk wél over!

Video niet beschikbaar

Marvel Cinematic Universe

De afgelopen tien jaar bracht Marvel zijn superheldenfilms uit. Het begon natuurlijk met Robert Downey Jr. als Iron Man, waarna Thor, Hulk, Captain America, Guardians of the Galaxy, Spider-Man, Black Panther en onlangs nog Captain Marvel de revue passeerden. Samen vormen (bijna al) deze characters The Avengers. Alle films samen vallen onder het Marvel Cinematic Universe.

Maar nu de endgame eindelijk in zicht is, doet Marvel er alles aan om hun fans te helpen. Zo brachten ze deze brief van regisseurs Anthony en Joe Russo naar buiten met daarin de oproep om details over de nieuwe film voor jezelf te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Avengers vs. Thanos

In de afgelopen jaren zijn er vier officiële Avenger-films uitgekomen. Ook Avengers: Infinity War, waarin superschurk Thanos middels een vrij rigoreuze methode het heelal wil schoonmaken. Volgens hem zijn er namelijk teveel groeperingen en veel te weinig plek. Om dit tegen te gaan, komen de Avengers in opstand en proberen hem (tevergeefs) te stoppen. Uiteindelijk krijgt hij alle middelen in handen en knipt in zijn vingers, waarop de helft van het heelal in stof verandert. Kill your darlings, zullen we maar zeggen.

Dit einde werd gebruikt door honderdduizenden fans op Reddit (een internetforum en community over allerlei mogelijke onderwerpen red.) voor een eigen actie, waarbij een speciale Thanos-reddit ook de helft van de subscribers zou verliezen, net zoals in de film dus. Acteur Josh Brollin werkte hieraan mee en knipte nog één keertje in zijn vingers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Saved by Thanos

De gebruikers die uit diezelfde groep zijn verwijderd, zitten vast in één van de Infinity Stones en hebben inmiddels een ander doel. In die Infinity-Stone-subreddit is besloten om als groep het internet zoveel mogelijk te ontdoen van spoilers voor de film die vandaag is uitgekomen, Avengers: Endgame. Op Reddit en andere fora zijn ze dag in, dag uit bezig om al het materiaal dat spoilers bevat te reporten, downvoten en verwijderen.

Hieruit blijkt de liefde van fans voor Marvel. Een groep van honderdduizenden fans die samen een een grapje maken en vervolgens één doel hebben: optimaal van de film genieten!

Ster advertentie
Ster advertentie