3FM nieuws

The Rolling Stones-fans: Vaders en zonen

  1. Nieuwschevron right
  2. The Rolling Stones-fans: Vaders en zonen

Als vader probeer je je zoon natuurlijk een beetje een goede muzieksmaak mee te geven. Bij onderstaande vader en zonen is dit goed gelukt! Samen bezoeken ze dit jaar The Rolling Stones op Pinkpop.

Een gedegen opvoeding begint volgens veel vaders met de juiste muziek. Schotel je zoon jouw verfijnde muzieksmaak voor, dan zit hij voor het leven geramt. Zo gaat muziek van generatie over op generatie. Dat zie je terug op Pinkpop dit jaar bij de Rolling Stones, waar vaders en zonen van alle leeftijden rondlopen.

Zoons liever naar Stones dan pa

De familie Boots, Michel en zijn zonen Koen en Bram, zijn speciaal voor The Stones naar Pinkpop gekomen. De platen van The Stones stonden al jaren in de platenkast van vader Michel. Hij vindt de muziek dan ook leuk, maar eigenlijk zijn zoons Bram en Koen grotere fans van de Engelse rockers. Ze plunderden de platenkast van hun vader en sindsdien zijn ze verkocht. Zo stonden ze twee jaar gelden al bij Bruce Springsteen te springen en dit jaar staan ze met z'n drieën vooraan bij The Rolling Stones.

Funs en Donnee zijn samen 83 jaar en zijn een groot gedeelte van die tijd al échte Stones-fans. De twee bezoeken Pinkpop al jaren, maar dit jaar is het extra speciaal want hun favoriete band sluit de Pinkpop-zaterdag af.

Liever Flogging Molly dan de Stones

Vader Simon en zoon Simon Morrier zijn samen naar Landgraaf afgereisd om The Stones te zien. Volgens vader Simon is het gewoon een deel van de opvoeding dat zijn zoon nu ook Stones-fan is. Helaas was de indoctrinatie bij zijn dochter nog niet helemaal gelukt, want zij kwam meer voor Flogging Molly. Maar vader en zoon Morrier zijn hier vandaag voor The Stones!

Niet alleen vaders en zonen, maar ook neven en ooms delen hun liefde voor hun muzikale helden op Pinkpop. Zo zijn Kerwin (51) en Kees (25) van Dijk al drie keer samen bij The Rolling Stones geweest. Oom Kerwin kocht voor zijn neef jaren geleden een kaartje voor The Stones, de twee gingen er samen heen en Kees was verkocht. Kerwin is ook al een doorgewinterde Pinkpop-ganger, maar deze keer is hij hier puur en alleen voor The Stones!

Hans van den Reek (60) heeft het Stones fan-gen doorgegeven aan zijn zonen Mark (25) en Joost (28). De twee zonen hebben zich daarom geheel vrijwillig mee laten slepen naar Pinkpop. De mannen zijn namelijk gewoon net zulke grote fans van de Engelse rockers als vader zelf. Het is de eerste keer dat ze hun idolen live zien, maar ze genieten op Pinkpop ook volop van andere artiesten. Zo waren de twee broers twee jaar geleden ook al voor Bruce Springsteen op het festival en zaterdag willen ze Thé Lau ook graag zien spelen.

Fred (56) en Ruben (23) van der Aa zijn samen al drie keer op Pinkpop geweest. Vader en zoon komen dit jaar speciaal voor The Stones. Het is de allereerste keer dat ze The Stones gaan zien. Het Stones-virus is van vader op zoon doorgegeven, maar de twee luisteren ook graag samen naar Bruce Springsteen en Thé Lau.

Bert (62) en Bart (40) zijn doorgewinterde Stones-fans. De twee hebben de rockers inmiddels al respectievelijk tien en acht keer gezien. Dat het Stones-virus er al vroeg in zat blijkt wel uit het feit dat Barts eerste woordjes 'Time Is On My Side' waren. Bart heeft inmiddels ook al voor een derde generatie Stones-fan gezorgd. Zijn 2-jarige zoontje heeft een Stones-shirt, maar was toch nog net iets te jong om met zijn vader en opa mee naar Pinkpop te gaan. Maar zo dichtbij als Bert in Den Haag bij The Stones kwam, zo dichtbij komt hij waarschijnlijk nooit meer. Die dag gaf hij Keith namelijk een high five. Maar dat mag de pret niet drukken voor het concert op Pinkpop.

Sies (32) en zijn peetoom Peter (66) zijn met de bus vanuit Uden naar Landgraaf afgereisd. Speciaal voor The Stones zijn ze één dagje op Pinkpop. Hun favoriete band hebben ze inmiddels al vaker gezien, maar het Pinkpop-terrein zien ze nu voor de eerste keer. Ook al is Peter al wat langer fan, hij heeft het Stones-virus doorgegeven aan zijn neef en daarom zorgde Sies voor kaarten naar Pinkpop!

Ster advertentie
Ster advertentie