3FM nieuws

Anouk naar Songfestival?

  1. Nieuwschevron right
  2. Anouk naar Songfestival?
Zien we Anouk volgend jaar op het Eurovisie Songfestival? Michiel had haar aan de lijn, en wilde er het fijne van weten ..
Anouk overweegt voor Nederland deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival. Dat heeft ze donderdagochtend gezegd in het wakker-bel-gesprek van Michiel, die tijdelijk het ochtendprogramma van Giel overneemt.

>> Luister het audiofragment terug

Michiel vertelt het ook allemaal op zijn weblog:

Eerste keus
Uit een vorige week gehouden enquete kwam Anouk uit de bus als meest populaire kandidaat voor deelname aan het festival. "Het is jammer dat het via zo'n show moet, maar als je er met een goed liedje staat kan het wel goed zijn voor de internationale aandacht", aldus Anouk.

Olympische Spelen
Anouk deed haar uitspraken naar aanleiding van het bericht dat haar hit Lost morgen te horen zal zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing, maar dan gezongen door de Noorse zanger Erland Bratland. De 17-jarige deelnemer scoorde met 'Lost' van Anouk een dikke hit in Noorwegen dankzij het TV programma Norway Got Talent.

Perez Hilton
Ondanks de internationale aandacht die dit Anouk opleverde , is de zangeres nog niet in het buitenland doorgebroken. "Ik merk wel dat als bijvoorbeeld Perez Hilton over me logt mijn Myspace ontploft, maar daar blijft het helaas bij".

Songfestival?

"Ik had liever zelf in China gestaan", gaf Anouk toe, "maar het is niet anders. Het doet me een beetje denken aan wat er jaren geleden gebeurde met het liedje Torn van Natalie Imbruglia. Dat was helemaal niet van haar maar van een Scandinavische zangeres genaamd Ednaswap . Imbruglia scoorde er een wereldhit mee en die Ednaswap baalde daar heel erg van weet ik nog.

Het zal je maar gebeuren, dacht ik toen. Nou, ik weet nu hoe het voelt. Misschien moet ik dan maar gewoon Lost gaan zingen bij het Songfestival, hahaha".

Naar verwachting kijken er morgen anderhalf miljard mensen naar de opening van de Spelen.
Ster advertentie
Ster advertentie