3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: Zeuren en zaniken

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: Zeuren en zaniken

Iedere dinsdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Zeuren en zaniken

Lieve Peter - 28 maart 2023,

Jemig de pemig, heb jij er ook de takkeschurft in? Je hoeft de laatste tijd de krant maar open te slaan of Angela, Sander, Tim, Ozcan of beter gezegd IEDEREEN heeft wel weer ergens een mening over.

Lekker met z'n allen blèren en de helft daarvan is ook nog eens op zijn pik getrapt. Al dan niet te spreken van de krommunicatie die door het land van miljoenen mensen met meningen raast. Mozeskriebel. Alle oudere jongeren en krasse knarren weten het wel even te vertellen. Man, man, man, schroef me de pen niet open!

Kijk, ik geniet er vaak van, zo’n meninkje her en der. Het opent soms je ogen, maar de laatste week krijg ik er vaginale contractie van. En dan heb ik het niet over positieve vaginale contractie omdat ik lekker van Wippenstijn ben geweest.

Terwijl ik bij een zelftankstation sta, om mijn conditie op pijl te houden, besef ik me hoe vaak ik bang ben en word gemaakt. Is het niet door mijn ouders, dan wel door het nieuws. Tank ik niet per ongeluk diesel? Staat het gas thuis nog aan? Zit de kat niet per ongeluk in de wasmachine? Heb ik mijn kind niet in de auto achtergelaten?...

Oh shit kinderen, die heb ik niet. Moet ik daaraan beginnen? Tikt mijn klok? Kan ik in deze wereld vol klimaatcrisis en boze mensen wel een kind op aarde zetten? Och man, ik zou een fantastische boek over fobieën kunnen schrijven, als ik maar durfde.

En besef je goed he: je dient er rekenschap van te geven indien je moeder of vader besluit te worden, dat je zes jaar lang tenminste twee uur per dag op je hurken zal zitten. En nee geilneef, niet door orale bevrediging voor je partner. Nee, dat is ver te zoeken als je kids krijgt. Nee geilneef, voor het dichtkopen van schoenveters, het aan en uittrekken van maillootjes en sokken en het afstropen van nat geplaste broeken bij een tegenspartelend kind.

Het schijnt dat zeuren en zaniken ons mensen gelukkiger maakt. Daarom staan we op nummer 5 van gelukkigste landen. Soms is het lekker en goed voor verandering even alles eruit tyfen. Maar nu de zomertijd is ingegaan, misschien heb jij het ook, voel ik vrij weinig voor doemdenken. Geen zin in.

Zin in lachen, meer satire, meer samen voor ons eigen. En bedenk goed wat je nonchalant naar buiten slingert, in de krant, twitter, tv of radio. Het zal nog in veel generaties voort bestaan. Van Kooten en De Bie, een geweldig duo, is niet meer. Hun taaltje wel. Gelukkig hebben we Acda en De Munnik nog. Vandaag is fantastisch, je hebt vandaag weer gehaald!

En morgen??

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie