3FM nieuws

Frank en Gerard Joling maken samen een uur radio

  1. Nieuwschevron right
  2. Frank en Gerard Joling maken samen een uur radio

'Tis toch om te giereeeeeen! Niemand minder dan Gerard Joling himself was maandagavond te gast bij De Bende van Van Der Lende. Maar eerst... Dit!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Good guy Geert

Iedereen denkt bij Gerard aan Gordon, boeren laten, lachen tot je erin stikt en recreatieparken op stelten zetten. Plottwist: Gerard heeft dus ook een heel andere, veel serieuzere kant. Hij maakte natuurlijk in het verleden al tv-programma's met eenzame ouderen, maar ook in het 'echte' leven houdt hij zich daar veel mee bezig.

"De mensen dichtbij mij weten hiervan, maar lang niet alles belandt in de pers. Het moet geen slijmverhaal worden, maar echt uit jezelf komen! Ik doe veel dingen voor mensen die terminaal zijn, daarmee ga ik dan effe op stap bijvoorbeeld. Ik vind dat ik heel veel sociale dingen moet doen, ik heb een soort verantwoordelijkheid. Ik heb het zelf heel goed en kom uit een gezin met gezonde mensen, dus dan is het prachtig dat je af en toe iets voor de medemens kunt doen."

De toppers

Natuurlijk hét onderwerp dat aangesneden moet worden in een gesprek met Gerard Joling: de Toppers! Wordt 't niet eens tijd voor een nieuwe lichting? Gerard vertelt dat hij het idee een paar jaar terug wel eens heeft voorgelegd, maar dat de rest van het clubje daar nog niet helemaal klaar voor was. Ook helemaal prima, want Gerard weet precies tot wanneer hij het wil blijven doen...

Roddel Radio

Klopt het dat Gerard een taakstraf heeft gehad voor het aanrijden van een oude vrouw? Hoe zit het met de scharrels? Zit de Belastingdienst Gerard op de hielen? Gerard geeft je alle antwoorden (en zorgt meteen weer voor een paar goeie nieuwe vragen...)!

De hele uitzending van maandag 1 oktober beluister je hier!

Ster advertentie
Ster advertentie