3FM nieuws

KRO stopt met Leidsekade Live

  1. Nieuwschevron right
  2. KRO stopt met Leidsekade Live
Het 3FM KRO programma Leidsekade Live stopt per 1 januari 2004. Dit is het gevolg van bezuinigingen binnen de KRO.Leidsekade Live is een van de langstlopende programma's op 3FM. Leidsekade Live! bestaat al 13 jaar op 3FM. De presentatie is in handen van Marc Stakenburg. Eerst was het een programma over cabaret en Nederlandse muziek. Tegenwoordig is het programma gesneden op bezoekers van Lowlands en Pinkpop. Leidsekade Live! laat elke uitzending wel één of twee concertregistraties horen. Naast de grote namen als Massive Attack, Faithless, REM en Portishead, is er ook altijd ruimte geweest voor startende bands. En eens per maand kunnen vier bands uit Nederland en België zich laten gaan op het podium in de kleine zaal van poptempel Paradiso. Ook deze miniconcertjes komen verspreid over vier uitzendingen in Leidsekade Live! Wat er voor Leidsekade Live op 3FM in de plaats komt per 1 januari 2004, is nog niet bekend.

Behalve Leidsekade Live moet ook het Radio1 programma 'Niemandsland' stoppen. Op televisie wordt een einde gemaakt aan het programma 'Nederland Komt Thuis', elke werkdag van 18.35-19.00 uur op Nederland 1. 30 mei is de laatste uitzending.

Een KRO-woordvoerster legt donderdag uit dat de landelijke overheid de omroepen een korting van 5 procent op jaarbasis heeft opgelegd. Met het oog daarop heeft de KRO-leiding deze beslissingen genomen. "Op efficiënter werken valt nog maar beperkt winst te boeken, daar is bij eerdere bezuinigingen al naar gekeken.'' Evengoed zal er verder gesneden worden in huisvesting- en vervoerskosten. 5% bezuinigingen nopen helaas tot ingrijpendere maatregelen, in de programmasfeer dus.

Door bovengenoemde programma’s te stoppen, kan de KRO wél door blijven gaan met zijn populaire publiekstrekkers als Spoorloos, Ook dat nog, Toen was geluk heel gewoon en Memories, alsmede met journalistieke programma’s als Netwerk en Reporter. Ook de programmavernieuwing kan doorgaan, evenals het drama-aanbod, waar momenteel met de NCRV plannen voor worden ontwikkeld.
Ster advertentie
Ster advertentie