3FM nieuws

Brandon Flowers bezig met tweede album

  1. Nieuwschevron right
  2. Brandon Flowers bezig met tweede album

The Killers' frontman Brandon Flowers is bezig met zijn tweede solo-album, dat hij in 2015 wil gaan uitbrengen.

Brandon Flowers liet vorig jaar al weten in te zijn voor een nieuw solo-album. Die opvolger lijkt er nu echt te komen, want Brandon is bezig met het schrijven van nieuw materiaal. "De plaat is nog niet af, maar ik ben er heel enthousiast over." vertelt hij aan NME.

Flamingo

De frontman van The Killers bracht in 2010 zijn eerste solo-album uit, Flamingo. De titel van de plaat komt van de straat Flamingo Road in Las Vegas. Hier heeft Brandon veel meegemaakt. Het bedrijf waar hij zijn eerste baantje had, zat in deze straat en hij ontmoette er zijn vrouw.

Op zijn tweede album wil hij zich minder focussen op zijn geboorteplaats, maar hij geeft aan dat een beetje Las Vegas wel terug te horen zal zijn.

Samenwerking met Ariel Rechtshaid

Hij onthult ook de studio te zijn ingedoken met producer Ariel Rechtshaid, die eerder samenwerkte met Haim en Vampire Weekend. De samenwerking met de producer bevalt Brandon goed, want Ariel haalt hem uit zijn comfort zone en laat hem kennismaken met nieuwe manieren van werken. Dat belooft wat!

Niet het einde van The Killers

Wie denkt dat het einde van The Killers nadert nu Brandon een tweede solo-album uit gaat brengen en The Killers afgelopen jaar een verzamelalbum hebben uitgebracht, heeft het mis. "Ik wil deze band behouden." zegt hij tegen NME. "We hebben geluk gehad en al veel van ons lijstje kunnen afstrepen, maar je wilt altijd blijven groeien en nieuwe nummers schrijven."

Ster advertentie
Ster advertentie