3FM nieuws

Dit was Coachella 2016!

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was Coachella 2016!

Het zesdaagse Amerikaanse muziekfestival Coachella zit er alweer op. Het waren twee weekenden bomvol te gekke samenwerkingen, Prince tributes, een publiek bestaande uit wereldsterren en een reünie van N.W.A.

Thank You

Een video die is geplaatst door @coachella op 25 Apr 2016 om 12:28 PDT

De line-up van Coachella was natuurlijk om te kwijlen en dan gingen al die fantastische artiesten óók nog eens samen op het podium staan. Er kwam muziek van Prince voorbij en de muzikanten in het publiek gaven ook nog 'ns een verrassingsoptreden ("we're looking at you, Kanye!"). Niet meteen beginnen met huilen omdat je er niet bij was, want we zetten alle hoogtepunten voor je op een rijtje. Just because.

Hallo samenwerkingen!

Het was één grote muzikale orgie op Coachella. Ice Cube deed het met O'Shea Jackson Jr., Common, The Game, Snoop Dogg én Kendrick Lamar en die laatste deed het dan ook weer met met SZA. Disclosure heeft ook drukke weekenden achter de rug, want de boys stonden samen op het podium met Lorde, Aluna Francis en Sam Smith. Ook A$AP Rocky heeft niet stilgezeten, want die kon je spotten met Miguel, Tyler The Creator en Kanye West. En Kanye trad dan weer op met Jack Ü. Snap je 't nog? Nee? Hoeft ook niet, want de video's zeggen genoeg en die vind je allemaal hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Prince tributes

Tijdens het tweede weekend van Coachella stonden veel optredens in het teken van Prince, die donderdag 21 april op 57-jarige leeftijd overleed. Ellie Goulding deed 'When Doves Cry', LCD Soundsystem 'Controversy' en Gallant coverde 'Diamonds and Pearls'. Ook Jack Ü, Mavis Staples, Sufjan Stevens, Joey Bada$$ en HÆLOS brachten een eerbetoon aan de overleden zanger.

Beroemd publiek

Nog iets waar Coachella om bekend staat: je struikelt er over de beroemde mensen. Zo kun je er bijvoorbeeld alle Victoria's Secret-modellen spotten en de complete Kardashian-clan is ook present. Lorde, Kanye West en Rihanna hoefden niet op te treden, maar stonden wel op de gastenlijst. En hé: ze waren ook niet te beroerd om alsnog wat van zich te laten horen. Ook Taylor Swift was van de partij, maar die was gewoon lekker aan het chillen. Onder andere bij the pool.

I'll NEVER forget this moment. @badgalriri @calvinharris #coachella

Een video die is geplaatst door Taylor Swift (@taylorswift) op 18 Apr 2016 om 2:00 PDT

????

Een foto die is geplaatst door Taylor Swift (@taylorswift) op 16 Apr 2016 om 11:08 PDT

Family photo ????

Een foto die is geplaatst door Taylor Swift (@taylorswift) op 16 Apr 2016 om 11:06 PDT

De reünie

Tijdens het eerste weekend van Coachella, op 16 april, werd de legendarische hiphop-groep N.W.A. weer samengebracht. Ice Cube riep bijna alle nog levende leden van de groep op het podium, voor het eerst in 27 jaar! Alleen Dr. Dre ontbrak toen ze het nummer 'Straight Outta Compton' deden. Gelukkig voor de fans sloot Dre later ook nog aan, toen Ice Cube vroeg of er een dokter in de zaal was. Met z'n allen deden ze het nummer 'Fuck Tha Police'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie