3FM nieuws

Meereizen met je favoriete artiesten: "De moeder van Hozier kent mij zelfs!"

  1. Nieuwschevron right
  2. Meereizen met je favoriete artiesten: "De moeder van Hozier kent mij zelfs!"

Sommige fans doen er alles aan om hun favoriete artiest zo vaak mogelijk live te zien. Soms betekent dat zelfs een uitstapje naar het buitenland! 3FM sprak een aantal diehards fans die al tientallen shows van hun idolen hebben gezien, maar er geen genoeg van kunnen krijgen.

Ann (35) spaarde setlists tijdens meer dan 50 shows van De Staat

"Vanaf de eerste videoclip was ik gelijk verkocht, het is gewoon een keigoede groep! Ik ben zelfs zo gek geweest een tattoo van De Staat te nemen. Het is de wolf van Wait For Evolution."

Dus het is niet gek dat de band haar herkent...
"We worden soms genoemd tijdens de shows. Niet bij naam natuurlijk, maar dan zegt Torre (frontman van De Staat) bijvoorbeeld: 'We weten nooit wat we moeten verwachten tijdens deze tournee, uitgezonderd dat deze twee er zullen zijn.' En dan heeft hij het dus over ons!"

En daar horen ook collector's items bij...
"We hebben zo goed als alle setlisten van de shows, maar twee jaar geleden gingen we last minute naar een concert in Keulen en konden we er geen te pakken krijgen. Via een berichtje aan een vaste medewerker was het toch nog gelukt: de band kwam een speciaal gedrukte en gesigneerde setlist brengen."

Sharon (29) ging al naar 13 shows: 'Zelfs de moeder van Hozier kent mij!'

Waarom ga je naar buitenlandse shows?
"Ik vind het persoonlijk tof om shows in verschillende landen te zien, omdat ik het combineer met een stedentripje. Ook al heb ik niet altijd even veel tijd om steden te zien, haha. Het publiek reageert daarnaast per land ook anders en sommige buitenlandse zalen zijn echt heel gaaf. Zeker de moeite waard."

Veel shows bezoeken betekent ook nieuwe mensen leren kennen.
"In 2016 heb ik tijdens de tour iemand leren kennen uit Oostenrijk en met haar heb ik nog steeds contact. Zij is al een aantal keer in Nederland geweest en ik heb haar vorig jaar opgezocht toen ik Wenen was. Ook heeft zij mij na die tour geholpen om mijn eerste handgeschreven tattoo van Hozier op papier te krijgen. Echt superbijzonder!"

En of ze Hozier dan ook heeft ontmoet?
"Al meer dan tien keer! Voor de eerste ontmoeting was ik nog heel zenuwachtig maar inmiddels niet meer zo. Ik vond het in Dublin heel bijzonder dat ik ook kennis heb mogen maken met zijn moeder. En dat zij ook wist wie ik was."

Tonny (39) kreeg een drumstok van de drummer van Coldplay

"De energie die Chris Martin op het publiek overbrengt is ongekend. Een optreden van Coldplay is een feest, daar kun je niet vaak genoeg naartoe gaan. Ik ben zelf dan ook naar meer dan 20 shows van ze geweest."

Maar wat was dan het meest bijzondere moment?
"Ik kreeg een drumstok van Will Champion. Mijn toenmalige vriendin kwam met het idee om een groot kartonnen bord te maken met de tekst 'A drumstick for a hug! Sounds like a fair trade?' Toen de show was afgelopen en ze op een rij stonden voor een laatste buiging naar de mensen toe, haalde Will een drumstick uit z’n achterzak en gooide die naar ons toe. Een mooi aandenken."

Over de grens!
"Ik heb Coldplay al gezien in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Bij een volgende tour wil ik daar graag nog wat landen aan toevoegen. Hoog bovenaan mijn lijstje staat Spanje: lijkt me fantastisch om daar een concert mee te maken, de sfeer schijnt daar top te zijn."

Renske (18) ging in 4 jaar al 37 keer naar Kensington!

"Iedere show is anders en dat klinkt misschien raar, maar dat is echt zo! Niet alleen de sfeer, maar ook de setlist en locatie zijn altijd anders. Daarom verveelt het ook nooit."

En daar hield ze veel vrienden aan over!
"Ik heb heel veel lieve mensen ontmoet. Inmiddels bestaat een groot deel van mijn (Facebook)-vrienden uit Kensington fans. Door de jaren heen heb ik veel met ze gelachen en gepraat. Het is mooi om te zien hoe zoveel mensen dezelfde passie delen."

Toch liever intieme zalen?
"Ja, ik geef de voorkeur aan kleinere zaaltjes, dat maakt het heel intiem en persoonlijk. Maar in een grote zaal is het ook bijzonder: dan zie je hoe blij de mannen van Kensington zijn en dan voel je je stiekem wel heel trots."

Ster advertentie
Ster advertentie