3FM nieuws

Nieuw Mark Ronson album op komst

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw Mark Ronson album op komst

Het derde album van producer Mark Ronson komt eraan. Het heet Record Collection en grote namen als Boy George, Simon leBon en rapper Ghostface Killah hebben er aan meegewerkt.

Mark Ronson heeft in de Ivy Club in Londen op 30 april zijn nieuwe, zijn derde, album - Record Collection - gepresenteerd aan een klein clubje uitverkorenen. Naar eigen zeggen is het liedje dat hij samen met Boy George opnam, getiteld 'Somebody to love', de beste.

Boy George over de samenwerking met Ronson

Boy George is in Nederland met name bekend als front man van The Culture Club, waarmee enkele grote hits scoorde. Daarna ging het bergafwaarts, met als dieptepunt zijn tijd in de gevangenis, waar hij een straf uitzat voor het molesteren van een escort-boy. Maar sinds mei 2009 is de zanger weer op vrije voeten en werkt hij aan een come-back. En deze plaat met Mark Ronson zou zomaar eens een grote stap voorwaarts kunnen zijn. Luister wat hij zelf van het liedje 'Somebody to love' vindt:

Geen soulsound en geen covers ditmaal voor Mark Ronson

Mark Ronson is als producer met name bekend geworden door zijn werk voor Amy Winehouse. De track Valerie, een bewerking van het origineel van The Zutons, is een wereldwijde hit geworden. Maar de soulsound en de covers laat hij nu achterwege.

De eerste single Bang, Bang, Bang komt uit in juli

Volgens Engelse recensenten is het liedje Bang, Bang, Bang et op één na beste liedje. In Engeland komt die track als eerste uit in juli. Wanneer de song in Nederland wordt gepromoot is nog niet bekend.
Ster advertentie
Ster advertentie