3FM nieuws

Keane live in Landgraaf

  1. Nieuwschevron right
  2. Keane live in Landgraaf

Tom Chaplin en zijn bandmaten zijn mateloos populair. 's Avonds spelen ze Pinkpop plat en daarvoor kwamen ze even buurten bij Bart in de glazen 3FM-studio.

In 2009 stond Keane al te schitteren op Pinkpop. Nu zijn we drie jaar verder en zijn de mannen gewoon verder gegaan met goede muziek maken. Met Strangeland als nieuwste plaat in de winkels is het tijd voor de tour, ook langs Landgraaf.

Keane in de 3FM-studio

Terwijl het grote publiek genoot van Racoon op de mainstage, tuigde Keane hun kleine setje op om zo een nummertje in de studio te spelen. Tom zong de longen uit z'n lijf, terwijl er geen haan naar kraaide. 'We're used to that,' grapte hij later tegen Bart.

'Incredible day'

Met dit weer kon hij ook niet anders dan goedgemutst zijn, want het is een 'incredible day'. En van Bart word je sowieso vrolijk. De heren gaan way back, want de eerste ontmoeting was al in 2004! Toen gaf Tom 'm hun eerste plaat. Inmiddels zijn ze groter dan groot en hoeven ze niet meer eigenhandig hun albums te pluggen bij Nederlandse DJ's.

In de studio speelden de mannen twee nummers van Silenced By The Night. Het ene nummer had songwriter Tim binnen tien minuten op papier, de andere duurde vijf jaar. De kwaliteit is er niet minder om...

Ster advertentie
Ster advertentie