3FM nieuws

ACDC plant nieuw album en tournee

  1. Nieuwschevron right
  2. ACDC plant nieuw album en tournee

De Australische rockband AC/DC is van plan een negentiende studioalbum uit te brengen en bereiden daarnaast een speciale jubileumtournee voor.

De heren van AC/DC zijn dit jaar veertig jaar samen en dat wordt gevierd met een nieuwe plaat én een jubileumtournee! De plaat wordt in mei opgenomen, meteen daarna volgt een tournee met veertig optredens.

Negentiende studioalbum

Frontman Brian Johnson onthulde het nieuws in het Amerikaanse radioprogramma The Gator. "Jullie zijn de eersten die het horen. Tot dusverre hebben we alles ontkend aangezien we er niet zeker van waren, maar het ziet ernaar uit dat we vanaf mei in Vancouver de studio induiken."

40-jarig bestaan betekent 40 optredens

De 66-jarige Johnson onthulde daarnaast dat de band een jubileumtournee plant. "We bestaan veertig jaar. Dus ik denk dat we veertig optredens geven om de fans te bedanken voor hun oneindige steun", zegt de zanger.

Laatste tour vier jaar geleden

AC/DC, bekend van hits als 'Thunderstruck' en 'Whole Lotta Rosie', ging vier jaar geleden voor het laatst op tournee. In 2009 stonden ze voor het laatst in de Amsterdam ArenA. "Ik dacht: ook al worden we een beetje oud, het is vier jaar geleden en ik heb er heel veel zin in", legt Johnson uit. De band bracht achttien studioalbums uit. De laatste plaat, Black Ice, verscheen in 2008.

Vandaag in... 1975

Op 17 februari 1975 brengen de Australische rockers van AC/DC hun debuutalbum High Voltage uit, dat is vandaag 39 jaar geleden.

Check hier de hit 'High Voltage' van het gelijknamige album.

AC/DC - 'High Voltage'

Ster advertentie
Ster advertentie