3FM nieuws

Wat verdienen Youtubers nou eigenlijk met views?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat verdienen Youtubers nou eigenlijk met views?

Er wordt altijd zo geheimzinnig gedaan over wat Youtubers verdienen. Daarom gingen de boys van Mashup op onderzoek uit.

Het bedrag dat een Youtuber verdient bestaat uit drie delen: inkomsten uit views, reclame en merchandise. Mashup-boys Ivo en Roel storten zich in onderstaande aflevering op de views. Youtubers zien aan het einde van de maand hoe vaak hun video bekeken is, maar hoe wordt er vervolgens uitbetaald? Ze gingen verhaal halen bij Google (de eigenaar van Youtube).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stel je hebt 100.000 views. Hoeveel geld krijg je dan in je schoot geworpen? Dat blijkt allemaal erg ingewikkeld te zijn, aldus Google. Het verschilt per land en per systeem. Hm, ja ja, oké.

Advertenties

Wat blijkt is dat je bakken views kunt binnenharken, maar dat dat nog níet betekent dat je moneys krijgt van Youtube. Het draait allemaal om de reclames die voor of tijdens de video worden afgespeeld. Als je adblocker gebruikt of gelijk weg klikt, krijg de Youtuber ook geen geld. Balen...

Kwebbelkop legt uit

Google rekent per 1.000 views. Kwebbelkop heeft bijna 7 miljoen abonnees op Youtube en heeft er dus best veel verstand van. Hij legt uit dat er een onderscheid bestaat tussen het aantal views en de watch time. Views is het aantal video clicks en de watch time houdt in: hoe lang bekijkt iemand je filmpje?

"Als een video 10 miljoen views krijgt en iedereen kijkt maar 1 seconde, vergeleken met een video die 1 miljoen keer bekeken wordt, maar 2.000 seconden, dan zal de video met 1 miljoen views een hogere rating krijgen waardoor Youtube zegt: dit is een goede video, en dan blijft Youtube die promoten."

Kwebbelkop

Wat verdien je gemiddeld per 1.000 views?

De ene Youtuber verdient dus meer dan de ander. Maar wat verdienen ze gemiddeld per 1.000 views? "Als je het gemiddelde neemt van iedereen die wij hebben gesproken en gebeld, kom je ongeveer uit op 1 euro per 1.000 views." aldus Mashup. Dus als je mil-joe-nen views hebt, wordt het eigenlijk pas echt een beetje interessant. "Maar de meeste van ons pakken de Youtube-money echt alleen via campagnes." aldus Youtuber Veras Fawaz.

Zo, weten we dat ook weer. Thanks Mashup! Wil je de volgende aflevering ook zien, over reclame en advertenties, abonneer je hier op het Youtube-kanaal van Mashup.

Ster advertentie
Ster advertentie