3FM nieuws

Lilian Marijnissen van de SP: "De prijzen omlaag en de lonen omhoog!"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Lilian Marijnissen van de SP: "De prijzen omlaag en de lonen omhoog!"

Volgende week gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezing. Daarom hoor je de komende dagen verschillende lijsttrekkers in Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Vanochtend was het alweer tijd voor de laatste lijsttrekker die aanschuift in de 3FM-studio, niemand minder dan Lilian Marijnissen van de SP was te gast.

De afgelopen weken zijn er al verschillende lijsttrekkers langs geweest bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Na Frans Timmermans (GroenLinks/PvdA), Mirjam Bikker (CU), Rob Jetten (D66), Henri Bontenbal (CDA) en Caroline van der Plas (BBB) was het vandaag tijd voor Lilian Marijnissen van de SP!

Deze verkiezingen hebben veel partijen een nieuwe lijsttrekker naar voren geschoven, maar Lilian is een vertrouwd gezicht uit Den Haag. Sinds 6 jaar is zij de politieke leider van de SP en met deze partij wil deze lijsttrekker het land socialer maken. Om zoveel mogelijk aandacht hiervoor te krijgen heeft ze zelfs deze campagnetijd in de Playboy gestaan. Als ze niet in Den Haag is, bezoekt ze het liefste De Kuip. Het zijn goede tijden voor haar club Feyenoord, maar of dit ook voor haar andere club de SP gaat gelden, bepaalt de kiezer komende verkiezingen.

Klare Taal Bokaal

Elke politicus die te gast is in de 3FM-studio, wordt gevraagd om een eigen nieuwtje mee te nemen wat hem of haar is opgevallen in de krant. Lilian Marijnissen kwam met een leuk nieuwtje over... haar zelf! “Marijnissen spreekt in duidelijke woorden die voor jongeren te volgen zijn. Ze gebruikt korte zinnen en geeft bondige reacties om vragen te beantwoorden", aldus voorzitter van Nationale Jongeren Raad Kimberley Snijders. In de uitzending van Omroep MAX werd de lijsttrekker gisteravond verrast in een video met deze prijs.

Lilan: "Het raakte me echt, toevallig was ik erna in een uitzending en daar vertelde ze dat er 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met brieven van de overheid lezen."

Bekijk het hele fragment hier:

'De Kieslijst'

In het item 'De Kieslijst' zijn vragen gebundeld van luisteraars om te stellen aan de lijsttrekkers. De lijst bestaat uit 33 vragen die alle kanten op gaan, van politiek-inhoudelijke stellingen tot wat voor snack de politicus in de snackbar zou zijn.

Ook Lilian Marijnissen mocht zich wagen aan 'De Kieslijst' en koos voor het nummer 22, dit was de vraag van Rients uit Assen; "Het minimumloon moet volgens jullie naar 16 euro. Dit jaar is het bijna 13 euro dus dat is een enorme sprong. Wordt alles dan niet nóg duurder?" De lijsttrekker van de SP vond het een goede vraag en antwoordde: "Nee dat is niet zo! Uit onderzoeken blijkt dat dat meevalt. Maar wat ik heel erg vind, is dat er ruim 800.000 mensen zijn in Nederland die in armoede leven. Deze mensen hebben toeslagen nodig maar kunnen deze niet aanvragen."

Vervolgens vertelde Lilian Marijnissen dat het de afgelopen jaren erg scheef is gegroeid, Lilian: "We hebben 51 miljardairs in Nederland, wat moet je met een miljard?!" Rob moest lachen en sprong hier gelijk op in, Rob: "Ik zou het wel weten, ik koop hier gelijk het hele gebouw en plak er een sticker van mezelf op."

Bekijk het fragment hier:

Ster advertentie
Ster advertentie