3FM nieuws

Nieuw Gorillaz-album in 2016

  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw Gorillaz-album in 2016

Zanger Damon Albarn heeft een nieuw Gorillaz-album in de planning staan. Hij wil de band weer bij elkaar brengen en in 2016 met een nieuwe plaat komen.

Damon Albarn tourde in 2014 rond met zijn nieuwe solo-album Everyday Robots en was in juni nog te zien op het festival Down The Rabbit Hole. Maar in de toekomst heeft hij zijn zinnen weer gezet op een van zijn meest favoriete projecten. Hij wil de Gorillaz weer bij elkaar brengen en in 2016 met een nieuw album komen, vertelt hij in een interview met Sydney Morning Herald .

Toekomst onzeker

De Gorillaz stonden in 2010 in de HMH en kwamen in 2011 met hun laatste album The Fall. Daarna leek de toekomst van de band onzeker, omdat Damon en zijn mede-bandlid Jamie Hewlett onenigheid hadden. Daarnaast vertelde Jamie aan The Consequence of Sound dat het nog wel even zou duren voordat de groep met iets nieuws zou komen, omdat de Gorillaz een duur en ingewikkeld project is.

(fotograaf: Hans-Peter van Velthoven)

Geen nieuwe plannen voor Blur

In het interview vertelde Damon ook dat hij geen nieuwe plannen heeft met zijn andere band, Blur: "Ik kan me voorstellen dat er een soort van toekomst is, maar op dit moment is er geen tijd voor de toekomst - alleen het heden. Misschien ben ik er terughoudend in er iets over te zeggen, want als ik dat doe wordt het uit de context gehaald en dan word ik er waarschijnlijk van beschuldigd dat ik de boel opwind."

The Good, The Bad & The Queen

De zanger maakte daarnaast bekend dat er een opvolger aan zit te komen van het album The Good, The Bad & The Queen. De naamloze Britse alternatieve rockgroep, bestaande uit Damon, Paul Simonon, Simon Tong en Tony Allen, bracht de plaat in 2007 uit . De teksten zijn al geschreven, er moet alleen nog tijd vrij gemaakt worden om de nummers op te nemen.

Gorillaz - 'Stylo'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie