3FM nieuws

Rapper Kempi voor de rechter wegens geweldpleging

  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Kempi voor de rechter wegens geweldpleging

De Rotterdamse rechter heeft Kempi woensdag twee maanden celstraf opgelegd voor mishandeling van zijn vriendin.

De 26-jarige Jerrely S., beter bekend als rapper Kempi, ging in september van het vorig jaar op bezoek bij zijn vriendin in Rotterdam, die tevens de moeder is van zijn twee kinderen. Hij vermoedde dat zij vreemdging en eiste opheldering. De vrouw werd aan haar enkels van de trap gesleurd en haar keel werd met een riem dichtgesnoerd.

Poging tot doodslag

"Huiselijk geweld is altijd vervelend, maar dit is een bijzonder gemene vorm. Het grenst aan poging tot doodslag", aldus justitie. Kempi heeft grotendeels bekend. Hij was woensdag niet aanwezig op de Rotterdamse rechtbank.

Kempi zingt over huiselijk geweld

In het nummer 'Hier ver vandaan' zingt Kempi opvallend genoeg over huiselijk geweld. "God neem me weg naar een plek hier ver vandaan. Een plek waar papa mama niet meer hoeft te slaan."

Kempi's strafblad

Kempi is geen vreemde van justitie. Hij heeft namelijk al een strafblad van 14 kantjes, voornamelijk voor geweld en wapenbezit. De rechter had hem voor de meest recente rechtszaak op vrije voeten gesteld, omdat Kempi had beloofd zijn leven te beteren en een anti-agressie therapie te volgen.

Angermanagement voor Kempi

Ernst Pols van justitie over de anti-agressie therapie: "Daar is hij niet komen opdagen. Hij stelde ook allerlei eisen. Hij wilde alleen een afspraak maken als zijn advocaat erbij zou zijn en zijn manager. Maar zo zijn we niet getrouwd."

Geen buitenlandse tournee voor Kempi

Kempi krijgt twee maanden celstraf maar is voorlopig op vrije voeten. Pols: "Het is niet zo dat we onmiddellijk een politieteam uit de kast trekken, om hem actief te gaan opsporen. Maar het is voor hem op dit moment misschien minder verstandig om een buitenlandse tournee te plannen...."

Ster advertentie
Ster advertentie