3FM nieuws

Maak kennis met Kali Uchis en haar track 'In My Dreams'

  1. Nieuwschevron right
  2. Maak kennis met Kali Uchis en haar track 'In My Dreams'

Heb je nog nooit gehoord van Kali Uchis? Dat zou kunnen. Toch heeft deze Columbiaanse/Amerikaanse zangeres de stem van Damon Albarn weten te strikken voor haar track 'In My Dreams'. Vanaf deze week is het nummer nieuw op 3FM.

Deze multigetalenteerde 23-jarige chick wordt ook wel de Amy Winehouse van de West Coast genoemd. Een iets exotischere variant, maar met minstens zoveel groove en minstens zo'n goede stem.

Ze schreef haar allereerste liedje toen ze zeventien was en in haar eigen auto op parkeerplekken sliep. Overdag ging ze naar school en 's nachts schreef ze poëzie in haar auto. Poëzie die langzaam in muziek veranderde. Nu is haar debuutalbum Isolation uiten wordt ze overal geprezen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Damon Albarn

Damon en Kali Uchis kenden elkaar al een tijdje. In 2017 werd de zangers door de frontman van Gorillaz uitgenodigd om mee te zingen op hun track 'She's My Collar' en 'Ticker Tape'. Voor wat hoort wat, moet ze hebben gedacht. Daarom vroeg ze Damon voor twee kleine zinnetjes op haar track 'In My Dreams'.

Het is een lekker voortkabbelend liedje. Tikkeltje zweverig, dromerig, maar vooral heel erg fijn voor in de zomer. Vooral met de hoge 'oh, oh, ohs' laat ze zien hoe bizar ver haar stem reikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zin in meer nieuwe muziek?

Check dan de 3FM Now Playing! Naast 'In My Dreams' van Kali Uchis vind je daar ook toffe nieuwe muziek van o.a. Portugal. The Man, The Cool Quest, Naaz & Post Malone!


Ook te beluisteren op Apple Music en Deezer.
Ster advertentie
Ster advertentie