3FM nieuws

Boek je vakantie helemaal goed met deze tips van Mark + Rámon!

  1. Nieuwschevron right
  2. Boek je vakantie helemaal goed met deze tips van Mark + Rámon!

Tijdens het boeken van een vakantie zijn er meerdere dingen om rekening te houden. Natuurlijk kijkt iedereen naar prijs, datum, vliegveld/station en verblijfplaats. Maar 3FM-dj Mark van der Molen kwam achter een heel gek fenomeen.

Verschillende prijzen per browser

Mark van der Molen gaat in april op vakantie naar Los Angeles, Californië. Zoals de gemiddelde Nederlander boekt hij zijn reis vanuit zijn eigen huis met een kop koffie vanachter zijn laptop. En zoals elke andere Nederlander maakt hij er een sport van om dit zo goedkoop mogelijk te regelen. Daar begint het grote vergelijken en daar gaat 't dus ook fout.

Hoe zit dat?

Tijdens het regelen van de huurauto loopt zijn webbrowser vast. Daarom start hij een andere browser op en blijken er ineens twee verschillende prijzen te bestaan voor exact dezelfde auto met dezelfde specificaties op dezelfde website. In de ene browser betaalt hij 40 euro meer dan in de andere browser. Hoe kan dit? Een vraag die zowel Mark als Rámon beide niet kunnen beantwoorden. Gelukkig hebben de beide heren een grote groep mensen waar ze een beroep op kunnen doen. Dus gooien ze hun vraag de ether in: hoe werkt dit?!

Toch blijkt het een herkenbaar fenomeen onder de luisteraars. In een appje geeft iemand aan dat hij het als tactiek gebruikt: "Ik weet niet hoe het werkt, maar als het werkt, vind ik het prima!" Ook luisteraar Jordy heeft een plausibele theorie over het verschil in prijs.

Dynamic pricing

Uiteindelijk durft internet-deskundige Krijn Schuurman het verlossende woord te geven.

Ok, even een kleine recap met tips. Zorg ervoor dat je tijdens het boeken je:

- cookies deletet
- cache-geheugen deletet
- een VPN gebruikt (tool om je locatie te verbergen)
- geen dure laptop gebruikt
- op een computer boekt waar je niet eerder dingen hebt bekeken voor je reis

Alright, nu zijn jullie helemaal good to go. Succes en fijne vakantie!

Ster advertentie
Ster advertentie