3FM nieuws

Jimi Hendrix is de beste gitarist ooit

  1. Nieuwschevron right
  2. Jimi Hendrix is de beste gitarist ooit

Het muziekblad Rolling Stone heeft de legendarische Jimi Hendrix uitgeroepen tot beste gitarist uit de muziekgeschiedenis.

Menig muzikant begint met het naspelen van diens grootste gitaarhelden. Maar wie zijn deze helden? Specialisten van het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone hebben samen met topgitaristen als Lenny Kravitz en Eddie van Halen een top-100 van de briljantste gitaristen ooit samengesteld.

De winnaar is Jimi Hendrix

De winnaar is de legendarische Jimi Hendrix die vooral wordt geroemd om zijn virtuoze en flamboyante gitaarspel. Over de keuze van Hendrix als beste gitarist zegt Tom Morello, gitarist van o.a. Rage Against The Machine, dat hij heeft laten zien wat rockmuziek kan zijn door het manipuleren van de gitaar, de studio én het podium.

Eric Clapton en Jimmy Page grijpen naast de titel

De tweede plaats op de lijst wordt ingenomen door de Britse gitarist Eric Clapton. En de oprichter van de band Led Zeppelin, Jimmy Page, prijst zich gelukkig met de derde plaats.

De beste gitaristen volgens Rolling Stone

De volledige top-100 wordt gepubliceerd in een speciale editie van Rolling Stone. Deze editie verschijnt met vier verschillende covers waarop Hendrix, Clapton, Page of Van Halen staat.


Hier vind je alvast het overzicht van de top-10 beste gitaristen:

1. Jimi Hendrix
2. Eric Clapton
3. Jimmy Page (The Yardbirds en Led Zeppelin)
4. Keith Richards (The Rolling Stones)
5. Jeff Beck
6. B.B. King
7. Chuck Berry
8. Eddie Van Halen (Van Halen)
9. Duane Allman (The Allman Brothers Band)
10. Pete Townshend (The Who)

Wie vind jij de beste gitarist ooit?

Omdat wij graag willen weten wie volgens de 3FM luisteraar de beste gitarist uit de muziekgeschiedenis is, hebben wij op facebook een speciale poll/vraag aangemaakt.

Dus ga snel naar de 3FM facebookpagina en vertel ons wie voor jou de briljantste gitarist ooit is.

Ster advertentie
Ster advertentie