3FM nieuws
NTR

Christine and the Queens praat over nieuw album en samenwerking met Madonna.

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Christine and the Queens praat over nieuw album en samenwerking met Madonna.

Zondag staat Christine and the Queens op het hoofdpodium van Best Kept Secret. Maar vanaf vandaag kan je al luisteren naar zijn nieuwe album: ANGELS, PARANOÏA, TRUE LOVE. 3FM-dj Vera Siemons sprak met Red over engelen, jezelf echt blootgeven in muziek en die ene FaceTime met Madonna.

Tijdens het maken van dit album onderging Red een ware metamorfose. Maar het gaat niet om een alter ego of personage. We leerden Christine and the Queens jaren geleden kennen als de artiestennaam van Héloise Letissier, maar nu gaat hij door het leven als Red. Op deze vierde plaat heeft Red voor het eerst het gevoel dat hij echt zichzelf kan zijn. In alle nummers toont hij zich van zijn meest kwetsbare kant. Zo zingt hij o.a. over het verlies van zijn moeder en zijn fascinatie met engelen. “This album is a real heart opener.”

Feature van Madonna

Voor de opnames van het nieuwe album ging Red naar L.A. De Amerikaanse producer Mike Dean belde Red op en vroeg of hij wou samenwerken. “When Mike Dean calls you, you jump on the plane!”. Mike Dean werkte o.a al samen met The Weeknd, Kanye West, Beyoncé, Selena Gomez, en Lana Del Rey. In de studio van Mike was er meteen een wederzijds vertrouwen. Red gaf zich muzikaal helemaal bloot en in zo ontstonden er de gekste ideeën.

Op de single ‘True love’ horen we een feature van 070 Shake, die je misschien al kent van haar bijdrage op ‘Escapism’ van RAYE. Maar de meest opmerkelijke gastrol is weggelegd voor Madonna. Je hoort de zangeres meerdere keren voorbijkomen, maar zingen doet ze niet. In plaats daarvan spreekt ze als een alwetend wezen in de vorm van ‘Big Eye’.

Angels in America

Naast muziek maken, heeft Christine and the Queens een grote passie voor dans en theater. Geen wonder dus dat de basis voor ANGELS, PARANOÏA, TRUE LOVE bij het theaterstuk ‘Angels in America’ van Tony Kushner ligt. Een voorstelling die gaat over een man met AIDS die bezoek krijgt van een engel. De plaat is ook opgedeeld in drie acts, zoals vaker gebeurt in theaterstukken.

Best Kept Secret

Zondag brengt Christine and the Queens het theater naar de Beekse Bergen. Hoe de show op Best Kept Secret eruit zal zien, is nog een grote verrassing. Maar één ding is zeker voor Red: een goede show maak je samen met je publiek: “A rock-’n’-roll show is nothing
without the audience giving the energy.”

Christine and the Queens speelt zondag 11 juni om 19u45 op Best Kept Secret op het hoofdpodium.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vera On Track

Vera Siemons presenteert elke zaterdag- en zondagavond het programma Vera On Track op NPO 3FM, van 19:00​​​ uur tot 22:00​ uur. Luister voor de beste nieuwe muziek, het laatste festivalnieuws en interviews die je een kijkje achter de schermen geven van je favoriete festivals en artiesten!

Ster advertentie
Ster advertentie