3FM nieuws

Veel grote artiesten bij Obama concert

  1. Nieuwschevron right
  2. Veel grote artiesten bij Obama concert
Het was een bijzondere bijeenkomst, het 'We are one' concert ter ere van de inaugauratie van Obama.
Zo ongeveer een half miljoen mensen stonden te klappertanden in het koude Washington DC. Niet alleen om Obama toe te juichen, maar ook om enkele grote namen van de muziekindustrie te kunnen beluisteren.

Het concert was het startsein van de vierdaagse inaugauratie- activiteiten. Bruce 'The Boss' Springsteen maakte o.a. zijn opwachting, maar ook Mary J. Blige, Stevie Wonder, Will.i.am en U2. De line up en de nummers stonden garant voor enkele kippenvelmomenten.

U2
Het hoogtepunt was het optreden van U2, die de lading van de komende inaugauratie van de eerste zwarte president, goed wist te dekken. Bono: "Let freedom ring. On this spot where we're standing 46 years ago Dr King had a dream. On Tuesday, that dream comes to pass," Vervolgens speelde de band Pride (In the name of Love, een hommage aan Martin Luther King). Ja..... kippenvel.

Hij vervolgde dat de verkiezing van Obama niet alleen een Amerikaanse droom is, maar ook een Ierse, Europese, Afrikaanse, Israelische en Palestijnse droom.

Bob Marley was er ook een beetje bij
Eerder in de middag hadden will.i.am, Sheryl Crow en Herbie Hancock al een gevoelige snaar geraakt met Bob Marley's 'One love (People get ready') en ook James Taylor , Johm Legend en Jennifer Netties wisten het publiek te beroeren.

Stevie Wonder, Usher en Shakira speelden 'Higher Grounds' van Wonder en bereikte op deze manier luisteraars van alle leeftijden.

The Boss
Nadat hij het concert had geopend kwam The Boss nog terug met folk- muziek legende Pete Seeger om 'This Land Is Your Land' te spelen, met een kinderkoortje. Dit nummer ging voorbij aan kippenvel en was uiteraard een regelrechte tranentrekker.

Grand Finale
Beyonce sloot het concert af met 'America the Beautiful' met nog enkele andere artiesten in een Grand Finale.

Obama himself
Barack Obama gaf een kleine speech aan het einde van het evenement: 'I want to thank today's speakers and performers for reminding us through song and word what it is we love about America.'

I wish....
Zou jij op zulke momenten in Amerika willen wonen, omdat je dol op kippenvel bent, of ben jij blij dat je hier in Nederland de beëdiging van de minister-president zonder poespas passeert?
Ster advertentie
Ster advertentie