3FM nieuws

ISON van Sevdaliza wint de 3voor12 Award voor beste album van het jaar

  1. Nieuwschevron right
  2. ISON van Sevdaliza wint de 3voor12 Award voor beste album van het jaar

Zoals ieder jaar reikt 3voor12 de award uit voor het beste Nederlandse album van het jaar. Vanavond was het weer zover. 3FM-dj Roosmarijn nam je mee tijdens de grote uitreiking vanuit de A'DAM Toren.

Sevdaliza - ISON

Het was een lange avond voor de juryleden. Na een urenlang overleg heeft de jury gekozen om Sevdaliza te laten winnen met het album ISON. De twaalf juryleden waren het allemaal met elkaar eens dat dít het album van het jaar is.

Het juryrapport: "Wat is een bijzonder album in tijden van Spotify playlists? Een verzameling songs die een geheel vormt. Een collectie muziek die de regels van het perfecte popalbum negeert, maar die de lat veel hoger legt. Het is de onbedwingbare ambitie om thema’s aan te snijden die je nooit ergens anders hoort. Het is een album dat op zichzelf kan staan, maar dat met alles er omheen - videoclips, visuals, live performance - nog krachtiger is. De winnaar van de 3voor12 Award is een absolute force of nature, die de grenzen van ons land allang overstegen heeft. De 3voor12 Award 2017 gaat naar Sevdaliza."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3voor12 Award

Vorig jaar won De Staat de titel van beste Nederlandse album van het jaar voor hun meeste recente plaat O.

De genomineerden van dit jaar waren Ronnie Flex, Thomas Azier, The Homesick, Kim Janssen, Sevdaliza en Klangstof. Een twaalfkoppige jury boog zich vanavond live over deze keuze en bepaalde welk album de terechte winnaar is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie