3FM nieuws

Zo vier jij 4 en 5 mei met 3FM

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo vier jij 4 en 5 mei met 3FM

Op woensdag 4 mei herdenkt Nederland alle oorlogsslachtoffers en op donderdag 5 mei vieren we onze vrijheid. Ook 3FM doet verslag van beide dagen. Check hieronder wat er allemaal op het programma staat, want met 3FM sta jij vooraan bij de bevrijdingsfestivals.

4 mei

Op 4 mei doet Dieuwke Teertstra namens NOSop3 en 3FM verslag vanaf de Dam in Amsterdam waar de Nationale Dodenherdenking is. Daar doen verschillende sprekers hun verhaal over waarom we deze dag nog steeds nodig hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

5 mei: Bevrijdingsdag

Zoals ieder jaar staan de Bevrijdingsfestivals op 5 mei stil bij het belang van vrijheid, democratie en rechtsstaat. Daarnaast is 5 mei ook een dag om ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.

De Ambassadeurs van de Vrijheid Donnie, Fresku, Suzan en Freek en Duncan Laurence in een helikopter over Nederland, van bevrijdingsfestival naar bevrijdingsfestival. Daarbij haken 3FM-dj's Eva, Timur en Sander aan en doen verslag van de verschillende festivals met bijbehorende shows.

Ambassadeurs van de Vrijheid

De Ambassadeurs gaan aan de slag in de aanloop naar 5 mei met verhalen over (on)vrijheid. Zo spraken Suzan en Freek op Lesbos en in Athene met vluchtelingen, samen met de Stichting Vluchteling. Historicus Klaus Müller onderzocht samen met Duncan Laurence hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de LGBTQ+ gemeenschap te behoren. Fresku schrijft in aanloop naar 4 en 5 mei een nummer over vrijheid en Ambassadeur Donnie bereidt een Vrijheidsmaaltijd samen met mensen met een bijzonder verhaal over vrijheid. Eet smakelijk.

Waar zie je ze?

De Ambassadeurs van de Vrijheid Suzan & Freek treden op 5 mei op in Haarlem, Flevoland, Drenthe en Friesland. Duncan Laurence treedt op in Brabant, Zuid Holland, Zeeland en Limburg. Donnie gaat naar Overijssel, Groningen, Gelderland en Brabant en Fresku zal optreden in Utrecht, Den Haag en Amsterdam.

Vanaf 09:30 uur volg je live hun helikoptervlucht via radio en alle socials.

Ster advertentie
Ster advertentie