3FM nieuws

Anna Nooshin over het inreisverbod: "Ik ben nog nooit zo persoonlijk geraakt"

  1. Nieuwschevron right
  2. Anna Nooshin over het inreisverbod: "Ik ben nog nooit zo persoonlijk geraakt"

President Trumps inreisverbod voor mensen uit onder andere Iran is sinds vorige week van kracht en dat heeft impact op duizenden mensen, waaronder Anna Nooshin. De Iraans-Nederlandse internet queen weet niet of ze deze week Amerika wel in mag.

© Anna

Anna Nooshin richtte NSMBL op, schreef twee boeken, deed mee aan expeditie Robinson en ontwierp al meerdere kleding- en sieradenlijnen. Voor haar werk reist ze de hele wereld over, maar dat lijkt voor Amerika ineens een stuk lastiger te worden.

De maatregelen van Trump

President Trump bepaalde vrijdag 27 januari dat mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Soedan, Somalië en Syrië de komende maanden Amerika niet in mogen. Voor vluchtelingen is het nog strenger: waar ze ook vandaan komen, de komende 120 dagen mogen zij het land niet in.

Trump zegt hiermee terroristen weg te willen houden. De nieuwe regels worden in de volksmond ook al de 'muslim ban' genoemd, omdat het verbod zeven islamitische landen betreft.

Nederlands of toch Iraans?

Anna woont al sinds haar zevende in Nederland en heeft alleen een Nederlands paspoort. Maar omdat ze geboren is in Teheran, Iran, zal ze altijd de Iraanse nationaliteit blijven behouden. Die kan namelijk niet opgezegd worden, Iran verbiedt dat.

De maatregelen van Trump hebben dus ook invloed op Anna. En dat vindt ze best heftig, aangezien ze zelf 'nooit de keuze had waar ze geboren wilde worden'.

"Het is voor het eerst dat zoiets me zo ontzettend persoonlijk raakt. Ik heb me nog nooit zo nietig en onbelangrijk gevoeld als persoon."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En nu?

Anna heeft op maandag vijf instanties gebeld, van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gebeld tot de Iraanse en Nederlandse ambassades, maar niemand weet wat nu precies de bedoeling is. Naar Amerika komen is geen probleem, KLM mag Anna dankzij haar Nederlandse paspoort gewoon vervoeren.

Anna is al vaak in Amerika geweest en geeft in ieder geval niet van tevoren al op.

"Ik ga hoe dan ook proberen of het lukt!"

Anna heeft ook al laten weten dat ze zoveel mogelijk van haar reis wil vastleggen voor haar vlog.

Ster advertentie
Ster advertentie