3FM nieuws

Måneskin kondigt nieuw album 'RUSH!' aan

foto: RUSH! album cover
  1. Nieuwschevron right
  2. Måneskin kondigt nieuw album 'RUSH!' aan

De Italiaanse glamrockers van Måneskin hebben een nieuw album aangekondigd genaamd RUSH!. Het is alweer de derde plaat van de band en deze komt uit op 20 januari. De band gaf eerder een preview van het album in de vorm van 'The Loneliest', een sentimentele break-up ballad.

Nieuwe plaat

Het nieuws over het aanstaande album komt nadat de band onlangs een nieuw nummer met de naam 'Kool Kids' debuteerde tijdens hun lopende wereldtournee. Het nummer zou wel eens op de aankomende release kunnen verschijnen. In een interview vertelde Måneskin dat ze "waarschijnlijk 50" nummers hadden opgenomen voor hun volgende plaat, nadat ze eraan hadden gewerkt in Los Angeles met onder andere de Zweedse producer Max Martin.

De band heeft ook de albumcover gedeeld - waarop iemand in een heel kort rokje over de vier leden springt die eronder liggen (elk van hen heeft heel verschillende reacties op wat er hierboven gebeurt).

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Måneskin

Måneskin's doorbraak kwam vorig jaar met een overwinning op het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Zitti E Buoni' en een cover van The Four Seasons' 'Beggin' die in 2017 werd opgenomen voor de Italiaanse versie van de X Factor. De volgende single, 'I Wanna Be Your Slave', scoorde een plek in hitlijsten over de hele wereld.

Tour

Het kwartet tourt momenteel met hun Loud Kids-tour, die voorlopig te zien is in de Verenigde Staten. Volgend jaar herstart de band de tour in Europa met een show in thuisland Italië op 23 februari, met een stop in de Ziggo Dome in Amsterdam op 27 februari. RUSH! zal tegen die tijd de wereld in zijn geblazen, dus wij hopen dat we veel nieuwe muziek op de setlist krijgen.

Ster advertentie
Ster advertentie