3FM nieuws

3voor12: Wie de punt in Anderson .Paak negeert, doet niet meer mee

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Wie de punt in Anderson .Paak negeert, doet niet meer mee

Misschien heb je hem vrijdag bij DWDD gezien, misschien was je één van de gelukkigen bij de exclusieve show in de Tolhuistuin, of misschien heb je zijn soulvolle muziek gehoord in 3voor12 Radio: Anderson .Paak is de nieuwe hiphop/R&B-ster aan het firmament. Lees een interview met hem op 3voor12.

Ongetwijfeld was de uitverkochte show in de Tolhuistuin vrijdag de laatste gelegenheid om Anderson .Paak hier in zo’n klein zaaltje te zien. Sinds hij op maar liefst zes tracks van Dr. Dre’s Compton verscheen, gaat het hard met de R&B-zanger. Zeker nu hij zelf zijn soulvolle nieuwe plaat Malibu gedropt heeft weten we: Anderson .Paak is onderweg naar de top. Maar die weg was keihard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heftige familiegeschiedenis

Het afgelopen zomer onverwacht gedropte Dr. Dre-album Compton bevatte maar liefst zes tracks van een toen nog onbekende R&B-zanger: Anderson .Paak (waarom die punt belangrijk is, legt hij later in dit interview uit). Met name 'Animals', een scherpe aanklacht tegen politiegeweld viel op. En zo trekt Malibu, het tweede album van Anderson .Paak onder zijn eigen naam, een stuk meer de aandacht dan zijn eerdere werk.

Het is een jazzy, soulvolle plaat met gastbijdrages van onder meer Schoolboy Q en The Game. Anderson .Paak pakt de draad ongeveer op waar Kendrick Lamar hem liet liggen met zijn To Pimp A Butterfly. Hoewel het gelikte album van Anderson .Paak een stuk makkelijker te behappen is dan de plaat van Kendrick, liggen er onder de oppervlakte wel degelijk heel heftige verhalen. Zo zingt Brandon Paak Anderson, zoon van een Afro-Amerikaanse vader en een Koreaanse moeder, in opener 'The Bird' over zijn familiegeschiedenis: "Mama was a farmer / Papa was a goner".

“Ik werd geboren in het plaatsje Oxnard, een van de weinige plaatsen daar. Ik heb twee oudere zussen en een jongere zus. Oxnard is een en al fruitteelt en boerderijen. Mijn moeder heeft haar eigen aardbeienplantage, mijn vader was een monteur bij de marine. Hij werd eervol ontslagen toen ze hem betrapt hadden met wiet. Daarna raakte hij in een neerwaartse spiraal van drugs en alcohol. Op het laatst was hij volledig de weg kwijt. Hij was vaak weg, en boos op mijn moeder als hij weer thuis was.De laatste keer dat ik hem zag, lag hij op mijn moeder, in een poel van bloed op straat. Hij schreeuwde dat we terug naar binnen moesten. Dus dat deden we, we belden de politie en daarna heb ik hem nooit meer gezien.” - Anderson .Paak

Later krabbelde hij uit het dal door zich op de muziek te storten - aanvankelijk met bescheiden succes, tot Dr. Dre zich ermee ging bemoeien. Anderson .Paak kwam op zes tracks van Compton terecht.

“De timing is te maf voor woorden… bizar hoe het universum werkt. Met Dre werken leek zo vergezocht, ik had nooit gedacht dat het zou gebeurden. Ik heb het gevoel dat het pas het begin is, maar het is een geweldig hoofdstuk.” - Anderson .Paak

En zo kwam het goed met Anderson .Paak, zeker nu hij zelf Mailbu gedropt heeft. Maar waar komt die punt in zijn naam toch vandaan?

“De punt staat voor detail. Ik was de underdog, ik voel me nog steeds de underdog. Ik heb altijd tegen de stroom in gezwommen, en ben langzaam vooruitgekomen. De punt herinnert me aan hard te blijven werken, met discipline en oog voor detail. Een herinnering voor mezelf, en voor iedereen die me slecht behandelde. Zij moeten die punt daar nu zetten. Als ze die punt negeren, negeer ik hen.” - Anderson .Paak

>> Lees het hele interview op 3voor12

Ster advertentie
Ster advertentie