3FM nieuws

Jarige huisfotograaf HP showt z'n tien allermooiste 3FM-foto's

  1. Nieuwschevron right
  2. Jarige huisfotograaf HP showt z'n tien allermooiste 3FM-foto's

Hieperdepiep, hoera! Onze huisfotograaf Hans-Peter van Velthoven ziet woensdag 29 juli Abraham. Voor deze bijzondere mijlpaal lieten we hem zijn tien mooiste foto's ooit gemaakt uitkiezen. Slapeloze nachten had hij ervan.

Hans-Peter van Velthoven - in de wandelgangen noemen we hem kortweg HP - heeft de afgelopen jaren duizenden prachtige foto's geschoten voor 3FM. Van Ed Sheeran op Pinkpop, via Snow Patrol in Ahoy Rotterdam, tot aan Racoon op Concert At SEA. Maar ook tijdens 3FM Serious Request maakt HP ieder jaar prachtige foto's. En die fantastische persfoto's van uw DJ's, die komen ook van zijn hand.

HP's tien mooiste foto's

Hans-Peter ziet Abraham, wij zien zijn tien mooiste foto's. Want wij vroegen onze topfotograaf wat hijzelf nou eigenlijk zijn tien mooiste 3FM-foto's ooit gemaakt vindt. Kijk, aanschouw en geniet:

1. Bart van The Sheer

"Bart, zanger van The Sheer. Gefotografeerd tijdens 'rondje Texel' in 2005. Dit is één van mijn eerste 3FM-foto's. Hier is ook de vriendschap tussen mij en Bart ontstaan."

2. Dave Grohl op Lowlands 2005

"Dave Grohl tijdens Lowlands 2005. Het was het jaar van de BBQ backstage bij 3FM. Man, wat voelde ik mij bevoorrecht!"

3. Marilyn Manson op Pinkpop 2007

"Ik maakte deze foto in de de stromende regen met VET onweer. Het leken wel special effects. Ik stond samen met Paul Bergen onder een plastic zeiltje te fotograferen. We hebben genoten van alles, ook van de foto's achteraf."

4. Muse op Pinkpop 2007

"Na dit concert ben ik officieel gevraagd om de live-fotograaf van Muse te worden. Ik had daarvoor Den Bosch en Antwerpen al gefotografeerd. Aan de hand van deze serie werd ik gevraagd om hun optreden op Wembley te doen."

5. Iggy Pop op Lowlands 2008

"Een iconisch beeld van held Iggy Pop. Het was de openingsfoto van mijn eerste boek."

6. 3FM Serious Request 2009: voorafgaand

"Een van mijn eerste foto's die ik schoot voor 3FM Serious Request 2009 vóórdat de DJ's het Glazen Huis ingingen. Een fantastische foto dankzij de perfecte samenwerking met het 3FM-team."

7. 3FM Serious Request 2009

"Ook dit beeld hoort bij de 'voorafserie' van Serious Request 2009. Ik word nog steeds vrolijk van deze foto."

8. Passenger op Pinkpop 2013

"Hoe symbolisch wil je het hebben... Passenger kreeg 40.000 man doodstil!"

9. Biffy Clyro op Pinkpop 2014

"Ik vind dit een lekkere plaat. Ja, de foto dus."

10. BADE op Concert At SEA 2015

"BADE, tien jaar later. In deze foto zie ik de symboliek van mijn respect voor Bart. 10 jaar rock 'n roll. Op naar meer!"

Van harte, HP!

Vijftig lentes jong is topfotograaf Hans-Peter van Velthoven geworden. "Ach, het is maar een getal. Je bent zo jong als je jezelf voelt", zoals HP zegt. En zo is het. Leeftijd is slechts een getal.

Hoe het werk van Hans-Peter er op een festival uitziet? Hij legde het je op Pinkpop 2007 uit:

Ster advertentie
Ster advertentie