3FM nieuws

Queen-zanger Freddie als Angry Bird

  1. Nieuwschevron right
  2. Queen-zanger Freddie als Angry Bird

De overleden frontman van Queen is te zien als Angry Bird in een campagnevideo voor de geldinzamelingsactie Freddie For A Day.

Rovio, het bedrijf achter het populaire spelletje Angry Bird, eert Freddie Mercury met een eigen Angry Bird en steunt daarmee de campagne Freddie For A Day. De Freddie Angry Bird, met Koninklijke kroon en snorretje, is te zien in de korte clip onder aan dit bericht.

Mercury Phoenix Trust

Freddie overleed eind 1991 op 45-jarige leeftijd aan de gevolgen van AIDS. Hij zou komende woensdag 66 jaar geworden zijn. Freddie For A Day is een inzamelingsactie die jaarlijks op zijn verjaardag gehouden wordt. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar Mercury Phoenix Trust, de stichting van Queen-bandleden Brian May en Roger Taylor die zich wereldwijd inzet voor het bestrijden van AIDS. Er komt ook een speciaal Freddie Mercury Angry Bird t-shirt uit. De opbrengsten daarvan gaan eveneens naar Mercury Phoenix Trust.

Freddie For A Day

Het idee achter Freddie For A Day is om op 5 september op een bijzondere manier geld op te halen voor de stichting. Namelijk door die dag als Freddie verkleed door het leven te gaan en je daarvoor te laten sponsoren.

>> Meer over Freddie For A Day

Ster advertentie
Ster advertentie