3FM nieuws

Moslims mogen toch naar Black Eyed Peas

  1. Nieuwschevron right
  2. Moslims mogen toch naar Black Eyed Peas
De overheid in Maleisië vind het goed dat moslims in dat land het Black Eyed Peas-concert gaan bijwonen. Dat mocht eerst niet omdat de show door bierproducent Guiness wordt gesponsord.Moslims in Maleisië mogen toch naar het optreden van de Black Eyed Peas. Dat wilde de Maleisische overheid eerst verbieden omdat de show gesponsord wordt door Guiness bier.

Verbod op Black Eyed Peas toch opgeheven

Het ministerie van cultuur in Maleisië heeft het verbod vorige week opgeheven en de organistie in een brief daarvan op de hoogte gesteld. Prompt brak er gemor uit onder gematigde en conservatieve moslims in dat land, dat lange tijd beschouwd werd als de meest gematigde gemeenschap onder de Islamitische landen.

Eerst geen moslims bij BEP

De overheid verbiedt tegenwoordig alcohol producerende bedrijven om evenementen te organiseren. Het concert van BEP werd wel toegestaan om het toerisme een boost te geven, maar alleen op voorwaarde dat moslims niet naar binnen mochten. Dat mag nu dus wel en daar zijn de conservatieve moslims boos over.

Meer alcoholrellen in Maleisië

Dit is de jongste rel over alcohol in Maleisië waar 60 procent van de 28 miljoen mensen moslim zijn en die ook volgens de Islamitische wet, de Sharia, leven. Chinezen, Indiërs en andere niet-moslims in Maleisië worden geregeerd door een civiele overheid en mogen dus wel alcohol kopen en drinken. Een moslima - een model - die betrapt was met alcohol werd in eerst instantie veroordeeld tot steniging, maar daar werd later toch weer vanaf gezien.

>> Meer over BEP
Ster advertentie
Ster advertentie