3FM nieuws

RIMON: "Je moet altijd je eigen focus behouden."

  1. Nieuwschevron right
  2. RIMON: "Je moet altijd je eigen focus behouden."

Ken je RIMON nog niet? Dan is het hoog tijd dat je haar leert kennen. Ze is 21 jaar, studeert nog aan de Herman Brood Academie in Utrecht, maar trekt nu al de aandacht in de internationale scene. Pitchfork, i-D, BBC, Noisey Us... Ze hoorden 'Realize' en dachten: 'who's this?'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM Talent

Met muziek is RIMON altijd bezig geweest, maar ze was er nogal onzeker over. Tot ze een jaar of drie geleden video's ging plaatsen op Instagram. Haar zelfvertrouwen groeide en dat brengt ons bij haar EP, BBYGIRL FOCU$, die ze deze maand uitbracht. 3FM riep haar uit tot Talent en sprak haar.

RIMON, wat wil je vertellen over je EP?

"BBYGIRL FOCU$ is een project waar ik de afgelopen twee jaar aan heb gewerkt, maar niet heel bewust. Ik ging door een lastige tijd heen en gebruikte mijn emoties als uitlaatklep. Pas later zag ik een verhaallijn."

Wat was die verhaallijn?

"Dat je iemand ontmoet en euforisch bent. Je zit op een roze wolk, gaat van iemand houden, en dan gaat diegene vreemd. Dat schept verwarring, woede en pijn. Maar daar kom je ook weer overheen. En dan is het tijd voor reflectie. Ik kwam erachter dat ik mezelf compleet wegcijferde in de relatie. Ik was totaal niet meer bezig met wat ik heel tof vind; muziek. Daar gaan de laatste twee nummers ook over. Dat je voor jezelf moet gaan en je eigen focus moet behouden. Vandaar Babygirl Focus."

Qua stijl wil RIMON zich niet vastpinnen. Ze luistert zelf naar allerlei soorten muziek. Daardoor is haar eigen muziek ook best breed.

"Ik luister het meest naar hiphop, maar ook naar reggae, soul en jazz. En ik heb ook veel naar Pink Floyd en The Smiths geluisterd. Elektronische muziek eigenlijk ook wel. Haha, ik heb echt allerlei fases gehad."

RIMON ging naar de middelbare school in Bloemendaal. Dat was een totale mismatch. Ze voelde geen klik met de mensen en school überhaupt.

"Ik ging steeds vaker naar Amsterdam en omringde me met mensen die rebels zijn en hun eigen creatieve pad volgden. Zo raakte ik geïnspireerd om te doen wat ik zelf wilde doen."

Hóe maakte je die stap om je eigen pad te volgen?

"Ik ben nogal vastberaden. Als ik ergens in geloof, geloof ik er fully in. Ik dacht: ik kan stoppen met school en iets met muziek doen. En toen ben ik er gewoon voor gegaan. Het klinkt misschien radicaal, maar door al die kleine dingetjes werd steeds weer bevestigd dat als je iets écht wilt, het ook lukt."

Je bent nu succesvol. Ook in het buitenland. Wil je de Herman Brood Academie nog wel af maken?

"Ik zit nu in het tweede jaar, maar ben dit jaar nog niet naar school geweest, haha. Ik heb gewoon geen tijd gehad. Het is een lastige situatie. Ik weet het niet..."

Waar werk je naartoe?

"Ik wil gewoon hele toffe zalen doen, zoals Paradiso. Of festivals, zoals Coachella en Lowlands. Maar ik weet niet... Ik hoef geen uitverkochte Ziggo Dome of ArenA te doen. Ik wil gewoon spelen in toffe zalen en festivals. En ik wil met mensen werken die mij muzikaal inspireren. Zo lang mogelijk optreden.. Dat is mijn droom."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

RIMON - 'Sugercoated Love'

RIMON - 'Sugercoated Love'

Ster advertentie
Ster advertentie