3FM nieuws

Michael Jackson overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Michael Jackson overleden

Michael Jackson (50), The King Of Pop, is overleden. Hij overleed op 25 juni 2009 aan de gevolgen van een hartstilstand.

>> 3FM eert King of Pop, 26/06 18.00 - 19.00 uur. Welke platen wil jij horen?
>> Artiesten coveren Billie Jean
>> Video met reactie Jermaine Jackson
>> 3FM DJ's over hun Michael Jackson herinnering
>> Download hier Giels compilatie van 'Gone Too Soon' (rechtermuisknop, opslaan als)

Een grootheid in de popmuziek, Michael Joseph Jackson, is donderdag overleden aan een hartstilstand. De King Of Pop was volop in voorbereiding voor een reeks van concerten in de Londense O2 Arena. Michael Jackson werd 50 jaar.

Hartstilstand velt Michael Jackson

Jackson kreeg donderdag 25 juni 2009 een hartstilstand in zijn huis in Holmby Hills, Los Angeles. Een van zijn medewerkers belde met 911. Verpleegkundigen troffen hem aan zonder hartslag en slaagden er niet in deze weer op gang te krijgen. MJ werd meegenomen naar het UCLA Medical Center waar hij later die middag om 14.22 uur overleed.

Michael Jackson in vogelvlucht

Michael Jackson werd geboren op 29 augustus 1958 in Gary, Indiana in een muzikaal gezin. Samen met zijn oudere broers maakte hij al piepjong zijn opwachting in The Jackson Five. Roem volgde al snel en ook solo wist Michael succes te boeken. Zo bracht hij 1971 het nummer 'Ben' uit.

Off The Wall

Off The Wall volgde in 1979, verkocht wereldwijd meer dan 20 miljoen exemplaren en zette hem definitief op de kaart als volwaardig solo-artiest. Een voorbode voor zijn grootste prestatie die in 1982 het levenslicht zag.

Thriller

De best verkochte plaat allertijden staat op naam van Mr. Moonwalk. Maar liefst 80 weken stond het album in de Billboard Top 10 in Amerika. Nummers als 'Thriller', 'Beat It' en 'Billy Jean' zijn iconisch geworden voor de muziek van de jaren 80. Ook de bijbehorende clips waren revolutionair voor die tijd.

>> Bekijk hier de clip van 'Thriller'

Bad

Na het succes van Thriller volgde in 1987 Bad. Ook van dit album werd wereldwijd een gigantisch aantal van meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Jacksons bekendheid was wereldwijd te vergelijken met iconen als Elvis Presley, Pelé en Madonna. Net als bij Thriller werkte Jackson aan dit album samen met producer Quincy Jones.

>> Bekijk hier de clip van 'Bad'

Dangerous

Na 4 jaar van touren en vele media-optredens duikt hij weer de studio in en brengt hij in 1991 het album Dangerous uit. Wederom een ongekend kassucces met maar liefst 32 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd. Jackson klassiekers als 'Black Or White', 'Heal The World', 'Jam' en 'Remember The Time' kwamen van dit album.

>> Bekijk hier de clip van 'Remember The Time' met o.a. Eddy Murphy

Michael Jacksons Privéleven

Privé ging het de fenomenale zanger en danser na die tijdeen stuk minder voor de wind. Er waren zijn mislukte huwelijken met Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis Presley, en Debbie Rowe, de moeder van zijn kinderen. En dan nog de spraakmakende aanklacht van kindermisbruik waarbij zijn populariteit een fikse deuk opliep. Ook zijn financiële situatie ging hard achteruit en de schulden stapelden zich op.

Concerten van Michael Jackson in Londen

Jackson ondernam begin 2009 een onverwachte stap toen hij bekendmaakte nog één reeks concerten te gaan geven in de Londense O2 Arena. Van de geplande 10 concerten groeide deze reeks uit tot een serie van ruim 50 concerten!

>> Lees meer over Michael Jackson in zijn biografie

Eerbetoon aan de King Of Pop

De vrijdag op 3FM krijgt een klein rouwrandje. Om de grootmeester van de popmuziek te eren draaien de DJ's veel werk van MJ en vertellen ze hun verhaal erbij. Bart Arens en Gerard Ekdom draaien vanavond tussen 18:00 en 19:00 enkel en alleen jullie favoriete Michael Jackson nummers.

>> Welk nummer moeten ze zeker draaien volgens jou?

Tweets over Michael Jackson

Wat is jouw beste herinnering aan Michael Jackson? En wat is je favoriete nummer?

Ster advertentie
Ster advertentie