3FM nieuws

De magie van Oscar and the Wolf

  1. Nieuwschevron right
  2. De magie van Oscar and the Wolf

Waar komt die magie van deze band nou precies vandaan?

Ondanks dat Oscar and the Wolf officieel een band is, is zanger Max Colombie het virtuoze brein achter het project. Hij schrijft alle muziek en bepaalt de koers. Zijn muzikale reis begon tien jaar geleden bij de Belgische variant van het Junior Eurovisie Songfestival, waar een kleine Max toen al de harten van menig tienermeisje wist te veroveren.

Nieuw album

Een paar jaar later begon hij met Oscar and the Wolf en maakte hij met debuutplaat Entity zo'n indruk dat er zelfs buiten de landsgrenzen vol lof over werd gesproken. Inmiddels is album nummer twee uit (Infinity) en wist de single 'Breathing' al een 3FM Megahit te scoren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar hoe sterk de liedjes ook zijn, de kracht van Oscar and the Wolf ligt voornamelijk in de live-momenten. Het moment dat Max Colombie het podium betreedt en het publiek meeneemt op een reis door zijn dromerige, kleurrijke maar ook donkere brein.

It's all in the eyes

Voor veel mensen zal de muziek van Oscar and the Wolf goed werken in de slaapkamer. Het is broeierig, slepend en enorm sexy. Een sfeertje wat Max live ook probeert uit te dragen. Heb je ze wel eens live gezien? Dan heb je tijdens het concert sowieso je buurman/vrouw aangetikt en gezegd "het lijkt alsof hij de hele tijd naar me kijkt..." En dat is ook zo. Max gaat bij ieder optreden alle ogen in de zaal af zodat hij bij het derde nummer de hele zaal voor zich heeft gewonnen. En dan? Dan is er alleen nog maar ruimte om te dansen!

Live worden de nummers ook nog eens in een compleet nieuw jasje gestoken. Hij heeft ooit in een interview laten weten dat hij een hekel heeft aan bands die op het podium hun album staan af te werken. "Als je naar Oscar and the Wolf komt kijken beloof ik dat we iets heel anders zullen brengen dan wat er op de plaat staat. De nummers zullen volledig anders klinken, alsof we onze eigen liedjes remixen."

Lowlands 2016

Een mooi voorbeeld is hun optreden op Lowlands 2016. Toen wisten ze de Alpha om te toveren tot een broeierige nachtclub waar zondaars hun zondes eraf mochten dansen, zweten een noodzaak was en liefde voor elkaar, de muziek en de nacht voorop stond.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie