3FM nieuws

Lostprophets na zestien jaar uit elkaar

  1. Nieuwschevron right
  2. Lostprophets na zestien jaar uit elkaar

Een jaar nadat Lostprophets' zanger Ian Watkins beschuldigd is van kindermisbruik, heeft de band aangekondigd te stoppen.

De band Lostprophets stopt na zestien jaar, dat lieten de leden weten via hun Facebookpagina "We can no longer continue making or performing music as Lostprophets." Voormalig zanger Ian Watskin is in 2012 aangeklaagd wegens kindermisbruik en moet in november 2013 voor de rechter verschijnen.

Moeilijk jaar voor Lostprophets

De rockers van Lostprophets geven in het facebookbericht aan dat ze al een jaar rondliepen met het idee om te stoppen met de band. Het was een moeilijk jaar waarin zijn ze de pijn moesten accepteren: "After nearly a year of coming to terms with our heartache, we finally feel ready to announce publicly what we have thought privately for some time."

Ian Watkins beschuldigd van seksueel misbruik

De 36-jarige zanger wordt onder andere verdacht van het verrichten van seksuele handelingen met kinderen en het bezitten en verspreiden van kinderporno. Watkins ontkent alles.

Lostprophets ziet uit naar volgende fase

De band Lostprophets werd in 1997 opgericht door onder andere Ian. Van de vijf studioalbums die de groep uitbracht, bereikte Liberation Transmission uit 2006 de Nederlandse Album Top 100. De band stopt als Lostprophets, maar Jamie, Lee, Luke, Mike, and Stu zien uit naar de volgende fase in hun levens: "As we look forward to the next phase of our lives, we can only hope to be surrounded by people as devoted and inspiring as you guys have been."

Ster advertentie
Ster advertentie