3FM nieuws

U2 verdedigt vervuilende, dure tour

  1. Nieuwschevron right
  2. U2 verdedigt vervuilende, dure tour
U2 staat als eerste op de barricaden als het gaat om onrecht in de wereld. Toch wordt de band beschuldigd van milieuvervuiling.
De enorme 360 tour van U2 komt niet zonder slag of stoot tot stand. Met de opbouw van het enorme podium en om alles van hot naar her te sjouwen gaat flink wat CO2 uitstoot gepaard. en niet te vergeten heel veel geld. Niet netjes natuurlijk voor zo'n maatschappelijk betrokken band en van het geld dat de tour kost kan een klein Afrikaans land flink de bloemetjes buiten zetten.


Niet eerlijk

The Edge verdedigt de aantijgingen dat het te veel is. 'Als er een andere, betere manier zou zijn om de tour te bewerkstelligen, dan zouden we dat graag willen weten en natuurlijk doen.' Talking Heads zanger David Byrne haalde in zijn blog uit naar het viertal. Nou kijk dan maar uit! The Edge vindt het niet eerlijk dat alleen de muziekscene wordt aangepakt in de kritiek. 'Er gebeuren genoeg andere dingen in andere categorieën die ook niet helemaal zuiver zijn. Dat gebeurt niet alleen in de muziek bizz.'

Compensatie

U2 zou U2 ook niet zijn als ze een programma hebben opgesteld om de CO2 uitstoot van de tour in ieder geval te berekenen. En laten we de maatschappelijk inzet niet vergeten. Dat is toch genoeg compensatie?

>> Lees meer over U2 in de biografie
Ster advertentie
Ster advertentie