3FM nieuws

Jake Bugg wil akoestisch album maken

  1. Nieuwschevron right
  2. Jake Bugg wil akoestisch album maken

Jake Bugg wil voor een nieuwe plaat niet samenwerken met co-writers, maar zelf een akoestisch album maken.

Jake Bugg vertelde in een interview met het Britse magazine NME dat hij een akoestisch album wil maken. In samenwerkingen met andere muziekschrijvers heeft de 19-jarige zanger niet zo'n trek.

Jake Bugg wil geen co-writers

"I don't want to work with anyone else," zei Jake Bugg. De zanger wil een intiem, akoestisch album uitbrengen. "I want to make an acoustic record, something not necessarily with big choruses." Ook vertelde hij dat hij voor zijn volgende plaat graag in zijn eentje schrijft.

Geen platencontract

De reden dat de zanger op zijn nieuwste album, Shangri La, wel werkte met co-writers, is volgens Bugg omdat hij bang was geen platencontract te krijgen. "That's kind of the way it works now, because labels don't have a lot of money so they want to be sure they have the best chance they can at making some."

'What Doesn't Kill You' 3FM Megahit

Het tweede studioalbum Shangri La kwam uit op 18 november 2013. Voor deze plaat werkte Jake samen met onder meer Ian Archer, Rick Rubin en Red Hot Chili Peppers-drummer Chad Smith. De single 'What Doesn't Kill You', die ook op het nieuwste album staat, werd op vrijdag 27 september uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Releaseparty Shangri La

Op de dag van de release van zijn tweede album organiseerde Bugg een feestje in Kopenhagen. De party waar Jake zijn nieuwe cd live speelde was online te volgen via de livestream op 3FM.nl. Als je het hebt gemist, niet getreurd. Je kunt het terugkijken.

>> Bekijk de releaseparty van Jake Bugg in Kopenhagen

Ster advertentie
Ster advertentie