3FM nieuws

John Lennon: 30 jaar na zijn dood

  1. Nieuwschevron right
  2. John Lennon: 30 jaar na zijn dood


Vandaag is de dertigste sterfdag van John Lennon. Wat is volgens jou zijn mooiste nummer?

Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat Beatles zanger John Lennon op 40 jarige leeftijd voor zijn eigen huis werd neergeschoten.

Mark David Chapman

Mark David Chapman schoot John Lennon neer op 8 december 1980, voor het Dakota gebouw, waar John Lennon woonde. Eerder die dag liet hij de net verschenen lp Double Fantasy signeren door Lennon. Vijf uur later, toen de zanger terugkwam, schoot Chapman hem neer. De plaat werd later gevonden door een conciërge, die het als bewijs bij de politie inleverde. Eind november 2010 werd de plaat voor een grote som geld verkocht. De moordenaar zegt spijt te hebben van zijn daad. Sinds 2000 heeft hij al zes keer om vervroegde vrijlating gevraagd, maar hij zit nog altijd vast.

John Lennon herdacht

Fans over heel de wereld staan vandaag stil bij het overlijden van John Lennon. Zo worden er herdenkingsbijeenkomsten gehouden in onder andere John Lennons geboorteplaats Liverpool en bij het Strawberry Fields monument in het New Yorkse Central Park.

John Lennons beste liedje

John Lennon heeft natuurlijk vele liedjes op zijn naam staan. Maar wat is jouw all time favorit van Lennon? 'Imagine', 'Stand By Me', 'Jealous Guy', 'Working Class Hero', of een van zijn vele andere nummers. Laat het ons weten!

Ter inspiratie...

Ster advertentie
Ster advertentie