3FM nieuws

Line-up Songbird festival bijna compleet

  1. Nieuwschevron right
  2. Line-up Songbird festival bijna compleet

Het programma van het Songbird festival is met de bevestiging van vierentwintig nieuwe acts bijna compleet.

Het Songbird festival richt zich op popliefhebbers die houden van liedjes. Na twee uitverkochte eendaagse edities, vindt het festival nu op twee dagen plaats, namelijk op zaterdag 23 en zondag 24 november.

Het Songbird festival besteedt ruim aandacht aan singer/songwriters in een genre dat ook wel met young adult contemporary wordt aangeduid. Tijdens Songbird verandert De Doelen in Rotterdam in een intiem indoor festival met een programma in zes zalen. Alle artiesten spelen een volledige set. De meesten met band, maar sommigen in speciale samenstelling.

Nieuwe namen Songbird festival

Het programma van zaterdag 23 november is uitgebreid met Maaike Ouboter, Tangarine, Newton Faulkner, Admiral Freebee (solo), Patrick Lehman, Delv!s, Judy Blank, Sam Amidon, Rae Morris en Sivu. Ook is in een van de zalen het Rotterdams Songwriter Café te vinden, waar in samenwerking met de Popunie, Frank Goverts, Dion Roman, Lula Bir, Wolf in Loveland en Delouise optreden.

Ook zijn er een aantal namen toegevoegd aan het affiche op zondag 24 november. Die dag spelen onder andere James Vincent McMorrow, Carice van Houten, Jacqueline Govaert, Angela Moyra, Chloe Black, Jack Savoretti, Jett Rebel, Marcus Foster, Rilan & T.B., Norma Jean Martine, Orlando, When We Are Wild en Ladies of the Lowlands (Qeaux Qeaux Joans, Kris Berry, Yori Swart, Fridolijn van Finn Silver, Celine Cairo, Cato van MY BABY, Sofie Letitre en Lavalu).

Line-up Songbird festival bijna compleet

Eerder werden al Maria Mena, Alain Clark,Tom Odell, Matt Simons, Mads Langer, Valerie June, Chris Ayer, Tessa Rose Jackson, Christel Alsos, Tim Christensen, Miss Montreal, Niels Geusebroek, Lewis Watson, Alex Vargas en Colin Macleod en Michael Prins, de winnaar van het TV-programma van De Beste Singer-Songwriter van Nederland, aangekondigd.

Op een later moment zullen aan beide dagen nog één naam worden toegevoegd.

3FM Presents: Songbird festival

3FM is ook aanwezig op het Songbird festival. Wij zenden op zondag 24 november live uit vanaf het "festivalterrein" in De Doelen in Rotterdam.

Ster advertentie
Ster advertentie